Webcafe

Два пъти повече коли се очаква да минат през ГКПП "Маказа" за Гърция

Webcafe
14.06.2019, 08:19 (обновена 14.06.2019, 08:30)
Камиони

Снимка: © Pixabay

"Гранична полиция" съветва да се използват и другите пунктове за южната ни съседка.

Значително увеличение на трафика на границата с Гърция очакват от полицията в периода от днес, 14 юни, до неделя, 16 юни. Причината е началото на активния туристически сезон.

Най-натоварен ще е пътникопотока през ГКПП "Маказа". Това сочат данните от предходни години, съобщават от МВР. Този пункт най-често е използван от румънски граждани.

Очакванията са през "Маказа" да минат два пъти повече автомобили и три пъти повече пътници в сравнение с обичайния трафик.

Данните от предходни години сочат, че най-завишена ще е интензивността на пътникопотока през ГКПП-Маказа. Тъй като той е най-често използван от румънските граждани, очакванията са автомобилите там да се увеличат два пъти, а пътниците – три пъти, в сравнение с обичайния трафик.

Гранична полиция е осигурила "достатъчен брой служители" за обработка на преминаващите граждани, но от вътрешното министерството съобщават, че "инфраструктурата на пункта е ограничена".

Намален е и броят на гръцките полицейски служители, поради което вместо 4 трасета, работят 2 – по едно на изход и на вход. Властите очакват да се образуват колони от турски, румънски и български автомобили, основно на изхода от страната.

Ето защо от Главна дирекция „Гранична полиция“ призовават пътниците да използват и другите гранични пунктове с Гърция.

Oще: българия  гкпп  гкпп маказа  гърция  маказа  новини  трафик  туризъм 


Още от Трафик

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.