Webcafe

Забрани за паркиране в София заради срещата на лидерите на ЕС

Webcafe
15.05.2018, 13:35 (обновена 15.05.2018, 13:49)
Забрани за паркиране покрай срещата на лидерите на ЕС в София

Снимка: © МВР

Движението в столицата ще бъде затруднено между 15 и 17 май

Предстоящата среща на лидерите на държавите от Европейския съюз и Западните Балкани ще затрудни движението в София от днес до края на работната седмица. От Столична община и СДВР съобщиха какви ограничения за движение и паркиране се въвеждат в столицата в дните от 15 до 17 май.

Заради очакваните  проблеми в движението на моторни превозни средства се препоръчва при възможност ползването на градския транспорт, както и планиране на повече време за придвижване.

В посочените участъци ще е забранено паркирането и престоят, а временно ще се ограничава и движението на автомобили - по необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР. Освен посочените забрани се очаква на 17 май да бъде блокиран и булевард "Цариградско шосе" заради протеста на превозвачите.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

От 08.00 часа на 15 май (вторник) до 20.00 часа на 17 май (четвъртък) по: бул. „Джеймс Баучер” между бул. „Черни връх” и ул. „Червена стена”; ул. „Червена стена” между бул. „Джеймс Баучер” и ул. „Петър Станчев”; ул. „Петър Станчев” между бул. „Джеймс Баучер” и ул. „Червена стена”.

От 08.00 часа на 16 май (сряда) до 20.00 часа на 17 май (четвъртък) по: ул. „Аксаков” между ул. „Цар Иван Шишман” и бул. „Васил Левски”; паркинга на пл. „Народно събрание”;

От 08.00 часа на 16 май (сряда) до 20.00 часа на 17 май (четвъртък) по ул. „Ген. Й. Гурко” между ул. „Дякон Игнатий” и ул. „Кн. Александър І”; на паркинга пред хотел „София Балкан“; на паркинга пред хотел „Хилтън”; по ул. „Астана” между бул. „България” и Национален музей „Земята и хората“.

От 08.00 до 20.00 часа на 16 май (сряда): на пл. „Гина Кунчева”, по ул. „Московска” между бул. „Васил Левски” и ул. „Дунав”; по ул. „Дунав” между пл. „Св. Александър Невски” и ул. „Московска”; на паркинга на пл. „Св. Александър Невски” между ул. „Дунав” и ул. „Оборище”, североизточната част; на паркинга на бул. „Васил Левски” между пл. „Васил Левски” и ул. „Оборище”; на северозападната дъга на пл. „Св. Александър Невски” между ул. „11-ти август” и ул. „Оборище” с изключение на автомобилите на служителите на Столична община.

От 08.00 до 20.00 часа на 16 май (сряда): на паркинга пред Резиденция Бояна (успоредно на "Околовръстен път" между пътен възел ул. „Даскал Стоян Попандреев”, Околовръстен път и ул. „Габровица”).

От 12.00 до 20.00 часа на 16 май (сряда) на ул. „Московска” между ул. „Георги Бенковски” и бариерата на Британското посолство.

От 08.00 до 22.00 часа на 16 май (сряда) по: ул. „Шипка” между ул. „Кракра” и ул. „Сан Стефано”; ул. „Кракра” между ул. „Шипка” и локалното пътно платно на бул. „Цар Освободител”.

От 08.00 до 23.00 часа на 16 май (сряда) по: ул. „Ген. Йордан Венедиков”; локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” между ул. „Ген. Йордан Венедиков” и бул. „Цариградско шосе”; пътния участък между бул. „Асен Йорданов”и северозападния автомобилен подход за „Техн Парк София”.

От 08.00 до 22.00 часа на 16 май (сряда) по ул. „Братя Миладинови” между бул. „Александър Стамболийски” и ул. „Позитано”.

От 00.00 часа до приключване на мероприятието на 17 май (четвъртък) на бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Пенчо Славейков”.

От 08.00 часа на 16.05.2018 г. до 20.00 часа на 17 май (четвъртък) се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Астана” между бул. „България” и Национален музей „Земята и хората“.

От 08.00 часа до приключване на мероприятието на 17 май (четвъртък) се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Витоша“ между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Пенчо Славейков” с изключение на превозните средства на масов градски транспорт.

 

Oще: българия  забрана за паркиране  затворени улици  новини  организация на движението  сдвр  софия  транспорт  трафик 


Още от Трафик

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани