Petcafe

5 неща, с които ще се сбогувате, след като си вземете бебе куче

Webcafe
09.03.2018, 15:53 (обновена 12.03.2018, 17:40)
Куче

Снимка: © Getty

Малките кученца са благословия, нали? Нежни, сладки създания, които се гушкат в ръцете ви и ви гледат с любов. Нали сте виждали онези идилични снимки, в които красиво семейство с две деца се е опънало доволно на дивана и гледа телевизия, а семейният лабрадор кротичко лежи в краката им?

Всичко това изобщо не е вярно. Малките кучета са цербери в бебешка кожа и докато не се сдобие с едно такова, човек няма идея колко пъти в минута може да кресне думата "НЕ!".

Ако мислите, че кучето ще се впише във вашия начин на живот и ще го промени единствено като го обогати с обич, не сте познали. Четете надолу и вижте кои са част от нещата, на които трябва да кажете "Довиждане", когато малкото, сладко бебенце дойде у дома.

1. Сън

Подобно на човешките бебета, малките кучета не спят твърде много през нощта. Те цвинкят, подпискват, плачкат, джафкат и издават всички възможни звуци, които могат да пробият дупка в черепа ви. Ако затворите изчадието в друга стая, то ще пищи, защото иска да е във вашата стая. Ако го сложите в легълце до вашето легло, пак ще пищи, защото иска да е на леглото. Ако го сложите на леглото, също ще пищи, защото ще реши, че иска да слезе.

2. Здрави ръце

Кучешките ангелчета хапят и то така, както и питбул в пълна полова зрялост не може да хапе. Те хапят непрекъснато, неутолимо и болезнено. Млечните им зъби са остри като игли, венците им са подути и те гризат всичко, което докопат, преимуществено човешки ръце и крака. Ако се надявате след смяната на зъбите кучето веднага да спре да хапе, забравете. Подчинено на навика и на удоволствието, което му доставят отчаяните ви крясъци "НЕ!" , то ще продължава да ви хапе още дълго време. Може да мажете ръцете си с газ, маз и оцет, с водка, с люта чушка или антифриз – ще установите, че вашето куче обожава тези неща.

Цялата статия четете в MamaMia.bg

Oще: pet cafe  домашни любимци  кучета  лабрадор 


Още от PET CAFE

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.