10 правила за грижата за козината и кожата на домашните любимци | webcafe.bg
Petcafe

10 правила за грижата за козината и кожата на домашните любимци

йорданка блажеваДани Блажева
10.11.2017, 14:38 (обновена 10.11.2017, 18:21)
куче

Снимка: © Getty Images

На 11.11 в 11:00 часа ще ви очакваме с чаша вкусно кафе пред екраните на вашите смартфони или компютри

Голяма част от стопаните на домашните любимци възприемат себе си не като собственици, а като „родители" на лаещите или мяукащите членове на своето домакинство. И като закрилници биха искали да са сигурни, че тяхното куче или котка се чувстват щастливи, здрави и игриви.

Колкото и да ни се иска обаче, дори и на най-обичаните, глезените и обгрижваните животни се случва да се разболеят. Основният проблем е, че за разлика от хората, нашите любимци не могат да кажат, когато се почувстват зле. Затова наша задача като техни стопани е да ги наблюдаваме внимателно, за да забележим всяка промяна в поведението им.

Наскоро моят 4-годишен-здрав-като-бик мини шнауцер трябваше да мине на визита при ветеринар, защото не искаше да седне спокойно за по-дълъг период от време - нещо непривично за неговия характер. Установихме, че под козината му в по-нежните зони има екзема, която очевидно го е притеснявала доста. Започнахме двуседмичен курс на лечение и активно мазане преди разходка - нещо, което определено не хареса. Но един месец по-късно е все така див, щастлив и гушлив.

По време на прегледите и разговорите с лекуващите го ветеринари получих още доста ценни съвети за груминга на кучето и поддържането на пухкавата му козина в представителен вид. А и отново се убедих, че нищо не може да замести пълноценния разговор от специалист и неговите препоръки.

Затова се зарадвах, когато видях, че от PURINA организират своя четвърти уебинар, посветен на грижата за козината и кожата на нашите любимци. Като по поръчка от мен, но достъпен за всички - само на един клик разстояние.

А тази събота акцентът на сесията ще бъде грижата за здравето на кожата и козината на домашните любимци. Това е особено важна тема, тъй като симптоми на заболявания в тази област могат да бъдат трудно забележими. Освен това проблеми с кожата и козината могат да бъдат предизвикани от много фактори - като се започне от влагата в дома ви и се стигне до всички химически препарати, които използваме в ежедневието.

Затова на 11 ноември точно в 11 часа на Фейсбук страницата на PURINA България на линия за вашите въпроси ще бъдат д-р Светлина Александрова и д-р Ивелина Вачева. Освен с отговори на питанията ви, те ще споделят съвети как да поддържате козината на любимото ви животно и как лесно да разпознаете притеснителни промени.

Водещ на уебинара отново ще бъде хип-хоп изпълнителят Играта. И не забравяйте - всеки коментирал с въпрос по темата ще получи ваучер за безплратаатен профилактичен преглед в клиника по избор от партньорската мрежа на PURINA.

От PURINA са наясно, че качествената добра храна, разработена с грижа към животното, е необходимо, но невинаги достатъчно условие за здрави домашни любимци. Регулярните профилактични прегледи при ветеринарните лекари са задължителни, за да информирате себе си и да подсигурите щастлив и дълъг живот на своите любвеобилни домашни любимци.

Затова на 11.11 в 11:00 часа ще ви очакваме с чаша вкусно кафе пред екраните на вашите смартфони или компютри.

Oще: purina  грижа за козината и кожата  грижа за козината на куче  кучета и котки  пурина  уебинар на purina  шнауцер 


Още от PET CAFE

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.