Котката Гръмпи - главно действащо лице в календара на Оpel за 2017 | webcafe.bg
Petcafe

Котката Гръмпи - главно действащо лице в календара на Оpel за 2017

AdCafe
08.11.2016, 12:37 (обновена 06.12.2016, 10:56)

Знаете ли кой е новият член на екипа на Opel? Не ви интересува? Няма смисъл да се знае? Все тая е? Познахте - това са реплики на котката Гръмпи (#GrumpyCat). Koято е новият член на екипа на Opel.

Всъщност не точно, защото от компанията твърдят, че мрачната котка сама се е намърдала в социалните медии и общностите нa Оpel и пуска нихилистични постове като например:

"Дейността в Общността е тооолкова важна. Сякаш лайковете ще допринесат за оборота #OpelGoesGrumpy"."

Шефът на маркетинга Тина Мюлер обяснява суматохата, която се образува от появата на #GrumpyCat по социалните медийни канали така:

"Трябваше да се досетим. Всеки знае за настроенията на котката Гръмпи. Беше очевидно, че е само въпрос на време, докато тя хакне акаунтите на нашите социални медии и започне да оставя своите коментари там".

Котката Гръмпи е звезда и на новия календар на Opel за 2017-та, заснета с участието на дъщерята на Миг Джагър - Джорджия Мей Джагър.

Името на календара е в гръмпи-стил: "Georgia & Grumpy - Not impressed by Wonderland".

Заядливите постове не са нищо ново за Opel.

Малко след началото на производството на календара, котката Гръмпи озаглави един от своите постове "Най-лошата снимка правена някога".

По време на снимките, котката е в перманентното си лошо настроение, а колкото точно лошо е то, стана ясно по време на снимките в Бабелсберг. Вижте видео

В много случаи Гръмпи безскрупулно проваля действията на Джорджия Мей Джагър и фотографката Елен фон Унверт при създаването на календара.

Но Opel все още вярват в добрата същност на котката, поради което Grumpy Cat е в центъра на цялата медийна кампания в социалните мрежи, наречена "Карай го или го мрази".

"Въпреки нейното безсрамие и лошо настроение, ние в Opel обичаме Grumpy Cat. Затова се опитваме да я накараме да се усмихне с нашата нова онлайн кампания. Това би трябвало да проработи поне веднъж!" отбелязва примиренчески Тина Мюлер.

В крайна сметка Opel решават да подобрят настроението на мрачната котка, като пускат специален спасителен отряд за кампанията.

"Отряд Гръмпи" се състои от трима много влиятелни участници в социалните мрежи: Nilam Farooq, funnypilgrim и Emrah. Заедно със своите последователи в социалните медии те поставят въпроса: как би изглеждал календарът, ако мрачната котка и онлайн общността се бяха се изказали относно дизайна? За да открият отговора, те тръгват на лов за 13-ия мотив в календара.

Командирът на "Grumpy отряда" и лайфстайл блогър Nilam Farooq пояснява различните етапи на кампанията в своето YouTube видео.

Например YouTube-ърът Emrah призовава зрителите му да участват в предизвикателство от типа "направи си сам" и да представят свои собствени стилистични предложения за Opel в стил Grumpy Cat.

Emrah след това ще превърне най-добрите предположения в реалност и ще трансформира един конвенционален Opel ADAM в такъв, годен за каране от котката.

Котешко съдържание ще има и във funnypilgrim. Тя призовава своите последователи да си направят "котешко лице" с техен грим. Победителят след това ще бъде част от 13-ия календарен мотив като модел в "Grumpy визия" със създадения "Grumpy автомобил". Снимките на това ще се състоят на вернисажа на календара през февруари.

Достатъчно ли е това по принцип да накара една навъсена котка да се усмихне?

До момента от котката чувахме само неща от рода на: "И това трябва да е забавно? Кои са тези влиятелни фигури, някой познава ли ги? Някой от Opel погледнал ли е внимателно цифрите? Алоo? Аз имам девет милиона фенове във Фейсбук! Nilam има само 1.1 милион YouTube абонати, тези на funnypilgrim са едва 350 000, а този Emrah със своята откачена подстрижка има около два милиона последователи. Това не ми помага въобще, не ме кара да се усмихвам, а в края на краищата е смехотворно".

Историята може да бъде следена на #OpelGoesGrumpy в социалните мрежи.

А който е повече заинтригован, отколкото уплашен, може да се срещне с котката с най-лошото виждано някога настроение на вернисажа на календара през февруари.

Oще: adcafe  emrah  funnypilgrim  #grumpycat  nilam  nilam farooq  opel  #opelgoesgrumpy  джорджия мей джагър  опел 


Още от PET CAFE

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.