Да плащаш безконтактно, докато спортуваш | webcafe.bg
Webcafe

Да плащаш безконтактно, докато спортуваш

Анелия ГеоргиеваАнелия Георгиева
08.12.2017, 13:17 (обновена 28.12.2017, 12:47)

1 от 2 снимки Назад Напред

Боби

Снимка: © Вихър Ласков, Webcafe

Аксесоари за плащане за още по-приятно спортуване

Вероятно не сте чували за Боби. А може и да сте чували, но да не сте обърнали внимание. Боби е спортист. Не от онези, които парадират, че вдигат 100 от лежанка и имат още толкова снимки на бицепсите си във Facebook. Боби е истински спортист - и в залата, и в живота.

Именно защото времето, в което Боби спортува, е специално за него, той обръща внимание на всеки детайл и подхожда критично към всеки елемент от екипировката си. Затова поставихме на Боби задача - да изпробва новите аксесоари за безконтактно плащане на Райфайзенбанк - една малка революция в плащането.

В портфолиото на Райфайзенбанк има три вида аксесоари за безконтактно плащане - гривна, ключодържател и карта-стикер. Боби си избра гривната - и логично: какъв по-лесен начин за един спортист да плати освен с едно движение на ръката.

Та ето как премина един  спортен ден на Боби с безконтактната гривна на Райфайзенбанк.

Събуждане в 07.00. Боби грабва спортния сак, слага гривната и излиза, за да не закъснее за тренировка. Отбива се през магазина за едно енергийно барче и вода. Това е първият тест как работи гривната на Райфайзенбанк.

Понеже гривната функционира по същия начин като разплащателна безконтактна карта, Боби само допира до ПОС терминала с едно движение на ръката. Няма нужда от ПИН код,  за малки покупки до 25 лв., а това също пести време.

„За сравнение - ако плащах с пари в брой, трябваше да ровя в сака известно време, докато намеря портфейла си, а не са редки и случаите, в които съм го забравял. Гривната няма как да я забравя, а и ми спести около три минути. Когато закъсняваш за тренировка, дори минута е много", споделя първото си впечатление Боби.

Продължаваме към фитнес залата. Там Боби отново трябва да плати. Още 2 спестени минути благодарение на гривната.

Тренировката минава през кардио на пътеката за бягане и кръгова тренировка за натоварване на мускулите. И въпреки че по време на тренировка спортистите не носят аксесоари, за да не им пречат, Боби няма проблем с гривната - тя се закрепва добре за ръката и е изработена от мек материал, който не стяга и не дразни китката.

Вече е обяд, а Боби бърза към редакцията, където работи, за да вземе смяната си преди тренировката по тенис. Няма много време за обяд. Отново плаща безконтактно с гривната без да има нужда да чака сервитьорката да върне ресто. Още 10 спестени минути.

Идва най-хубавата част от деня - тениса, любимия спорт на Боби, с който той се занимава от малък. Боби хвърля сака на скамейката и отива да играе.

„Обикновено докато играя, се притеснявам, че парите ми стоят в сака без надзор. А и портфейла си съм губил около 4 пъти, докато търся нещо друго. Сега, когато знам, че парите ми са на ръката ми, нямам притеснения. А е важно, докато спортуваш, да не се притесняваш за нищо, за да можеш да даваш максимума от себе си".

Гривната на Райфайзенбанк има грижа и за продуктите за вечеря от супермаркета - още 3 спестени минути в търсене на портфейла и чакане на ресто.

Общо 15 спестени минути и едно безценно удобство от плащането с безконтактната гривна на Райфайзенбанк.

А какво е заключението на Боби?

„Тези аксесоари вършат чудесна работа не само докато спортуваш, но и в останалата част от ежедневието, когато на мен, също като на всеки човек, ми се налага да плащам по N брой пъти на ден. Определено най-доброто допълнение към екипировката на един спортист. Мога ли да запазя гривната за постоянно?"

Oще: raiffeisenbank  аксесоари за безконтактно плащане  безконтактна гривна  райфайзенбанк  спорт  удобство при спортуване 


Още от СПОРТЪТ И ГРАДЪТ

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.