Имаше ли дузпа за Литекс срещу Левски? | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Имаше ли дузпа за Литекс срещу Левски?

Sportcafe.bg 07.04.2011, 14:13 (обновена 08.04.2011, 17:08)

1 от 2 снимки Назад Напред

Вижте ситуацията и преценете!

Имаше ли дузпа за Литекс срещу Левски?

Да  
Не  

Сериозна полемика се разрази покрай четвъртфинала за Купата на България между Литекс и Левски. Двубоят завърши с успех за ловчанлии, които елиминираха "сините" след 1:1 в редовното време и продълженията, и 4:2 при изпълнението на дузпи.

"Оранжевите" поведоха в резултата в 33-ата минута благодарение на точно изпълнената от Том дузпа. Нарушението на Иво Иванов срещу Папа Диуф в наказателното поле обаче бе бурно оспорвано от щаба на Левски.

Две от известните имена в българското съдийство - Христо Ристосков и Стефан Орманджиев, взеха отношение по темата, като изразиха коренно противоположни мнения.

"Съдията на Литекс - Левски се представи много посредствено. Аз лично не бих отсъдил такава дузпа, каквато даде датчанинът", категоричен е Ристосков в изказване пред "Тема Спорт".

"Това с назначаването на чужди съдии е една от големите глупости в българския футбол. Те идват тук, взимат си парите и си заминават.
Имаше доста ситуации за жълти картони, които той спести. Като цяло направи много неточни отсъждания", продължи той.

"В България има не по-лоши рефери от този датчанин. Не виждам с какво този съдия помогна на двата отбора. Явно в България никой не може да разбере, че няма нужда от такива арбитри. Убеден съм, че един Антон Генов щеше да се справи много по-добре с мача", завърши Ристосков.

"Съдията се справи с почти всички положения с изключение на едно. Имаше няколко ключови ситуации в двубоя и като цяло мачът бе труден за ръководене. Арбитърът обаче спомогна да стане добър мач", контрира Стефан Орманджиев.

"Дузпата, която бе отсъдена в полза на Литекс, бе абсолютно справедлива, защото имаше използване на ръка от страна на Иво Иванов, което е забранено във футбола. Така че отсъждането бе коректно", добави той.

"В 62-ата минута датчанинът допусна единствената си сериозна грешка, като не показа втори жълт и съответно червен картон на Иво Иванов за грубо нарушение. В 72-ата и в 106-ата минута имаше идентични ситуации в двете наказателни полета във връзка с контакт на играчи на топката с ръце. И в двата случая съдията правилно прецени, че няма умишлена игра с ръка, която да му даде повод да отсъди нарушение", коментира Стиви О.

"Може би всичките му картони бяха правилни и съдията успя да направи така, че да се играе повече футбол и да има по-малко прекъсвания. Не допусна никакви излишни намеси, с които да пречи на играта. Като цяло се справи добре. Бих му поставил оценка 7.9. Ако бе показал втория жълт картон на Иво Иванов, щях да му пиша 8.5", завърши бившият арбитър.

Oще: купа на българия  левски  литекс Видео