От какво точно е изненадан "безгласната буква" Букарев? | sportcafe.bg
Sportcafe logo

От какво точно е изненадан "безгласната буква" Букарев?

Милен Стаменов
08.02.2018, 22:23 (обновена 12.02.2018, 16:56)
Асен Букарев

Снимка: © Левски ТВ

По необясним начин Букарев беше повишен от помощник-треньор до координатор на спортно-техничеката дейност, а няма и три месеца по-късно се почувства излишен и си тръгна

Левски назначава безгласни букви, върти ги като пионки из неясната си йерархична структура, а служителите работят с нежелание за клуба, който се управлява порочно и е една гнила ябълка.

Това е оценката на довчерашния мениджър и координатор на спортно-техническата дейност на „сините" Асен Букарев.

Той хвърли изненадваща оставка и напусна малко преди началото на пролетния полусезон, след което разясни каква е ситуацията в клуба с уговорката, че не иска да казва нищо скандално.

И Букарев наистина каза неща, които вече няма как да се приемат за скандални в Левски, защото са се превърнали в норма.

При различни собственици и ръководители, през последните години клубът се характеризира с едни и същи отличителни черти: управленски хаос, размити отговорности, кадрови промени през няколко месеца по уклончиви причини плюс голямо текучество на футболисти и слаби резултати на терена.

Спас Русев стана собственик на Левски преди година и половина и логично, надеждите бяха най-сетне да въведе ред в управлението. Познатите проблеми обаче очевидно остават и ако Букарев е бил изненадан, че е безгласна буква и че спортните директори в Левски са сведени до изтривалки, то наблюдаващите отстрани случващото се в клуба едва ли споделят изненадата му.

Достатъчно е да си спомним колко души се изредиха на поста и по какъв начин си тръгваха - тихомълком изместеният Боримиров, преди него Станислав Ангелов, преди това за малко Христо Йовов и Наско Сираков, преди тях на няколко пъти Георги Иванов-Гонзо...

Впрочем длъжността на Букарев дори не се водеше спортен директор, а носеше формулировката „мениджър и координатор на спортно-техническата дейност", която явно си е останала неизяснена и за самия него.

Той ще бъде запомнен на поста с две неща: че се задържа по-малко от три месеца и че последвалите му изявления съсипаха всякакви илюзии, че Левски е случил на шефове и най-сетне се управлява стабилно и адекватно.

Ако е истина казаното от Букарев, изглежда Спас Русев и изпълнителният директор Красимир Иванов са си повярвали, че разбират достатъчно от футбол и не им трябва истински спортен директор. Но това също не е нищо ново, тази грешка са я правили и доста други футболни ръководители, а точно в Левски тя се е превърнала в печална традиция.

Печална традиция при „сините" вече е и липсата на комуникация между шефове, директори, треньори, които се уточняват един с друг през медиите (и сега Букарев не звъннал на Спас Русев да го уведоми, че напуска, но от радиоефира му препоръча „да си помисли за бъдещите си отношения с другите служители").

Така е в Левски  - от периода „Наско и Мъри" насам, така и не се намериха хора на ръководни постове, които да се сработят и да не влязат в омагьосания кръг на дребни боричкания за власт.

Необходимо ли е изобщо да припомняме резултатите, произлезли от това? Осемте години без трофей са най-логичното следствие.

Oще: асен букарев  безгласна буква  власт  гнила ябълка  делио роси  директор  длъжност  дребни боричкания  изненадан  изпълнителен директор  изтривалки  клуб  комуникация  координатор  красимир иванов  левски  наско и мъри  пионки  ръководители  ръководство  сините  собственик  спас русев  спортен директор  сработване  управление  управленци  шефове 


Още от Авантаж

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео