В ЦСКА нямаха друг ход | sportcafe.bg
Sportcafe logo

В ЦСКА нямаха друг ход

Петър Захариев
23.10.2011, 12:07 (обновена 24.10.2011, 10:59)
Титани

Ръководството на ЦСКА нямаше друг ход освен да се раздели с Милен Радуканов, който стана неудобен

Да върнеш Димитър Пенев като треньор на ЦСКА е гениална идея. Няма спор. Само, че това можеше да стане преди години. Сега вече е смешно. Чичо Митко безспорно е най-голямото име в тази професия у нас. Но да го използваш за да си измиеш ръцете с него, е гадно. Още повече, че на всички е ясно кой вече ще води „червените" - доведения от „Титан" Драголюб Симонович. Който може и много да разбира от футбол, поне така твърдят някои хора, но не е постигнал нищо. Беше треньор на Сливен, който уж играеше добре, ама накрая изпадна в „Б" група. Макар и под ръководството на друг треньор.

Никога не съм защитавал Милен Радуканов. Младият треньор сигурно има много трески за дялане. И тепърва ще се учи в тази хрофесия. Само, че ако не беше Милен Радуканов, този отбор на „червените" нямаше да бъде това, което е. И да го изгониш само след 1 загуба е направо смешно. Още повече, че идва дерби с Левски, което само прди няколко месеца Радуканов спечели убедително. При това не къде да е, а на „Герена". Там малцина са успявали, а Милен е един от тях.

Ясно е, че „Титан"-ите нямаха друг ход, освен да махнат младия специалист. Той стана неудобен, след като се видя, че футболистите са на негова страна. И единственият им ход бе да го освободят, преди тотално да са загубили контрол над играчите. Кого обаче могат да сложат на негово място, без това да вбеси публиката на ЦСКА? Имената са 3 - Стойчо Младенов, Миодраг Йешич и ....Димитър Пенев. В тази финансова криза се избира най-евтиния, а първите двама не са точно такива.Докато Чичо Митко винаги е насреща. Той без друго има да взима много пари от ЦСКА, сега те ще се увеличат. Но пък публиката ще бъде доволна, защото го обича.

Само, че Пенев е далеч от модерния футбол. Колкото и да не им се вярва на някои. Той е чудесен, когато става дума за откриване на таланти, но не и за чертаене на схеми. С тези футболисти ЦСКА би трябвало да победи Левски. Поне с оглед на показаното от „сините" до момента. Само, че на тези същите играчи не може да им се отрече едно - те си обичаха треньора.

И според мен, именно заради това не се напрегнаха срещу Славия. Вижте кога започнаха игровите проблеми на „червените". Именно, когато започна да се говори за уволнение на Радуканов. Преди това тимът биеше, макар и трудно в някои мачове. И не е ясно как същите тези играчи, които би трябвало да са професионалисти, ще реагират в предстоящото дерби.

Любопитното в случая е, че от цялата работа печели Левски и неговият мениджър, директор или треньор Георги Иванов-Гонзо. През пролетта той загуби дербито с Радуканов, но тогава бе в сянката на Ясен Петров. Поне на документи. Второ поражение в от младия специалист би дошло в повече на Гонзо. Нищо, че Радуканов му е приятел.

Между другото той Гонзо и без това е много нервен в последно време. Може би, защото усеща, че и неговите дни като наставник на Левски са преброени. Дори да не бъде освободен от треньорския пост след предстоящия мач, това ще стане на Нова година. И в следващото дерби между Левски и ЦСКА, и двата отбора ще бъдат водени от нови треньори.

Oще: димитър борисов  димитър пенев  иво иванов  левски  милен радуканов  славия  цска 


Още от БГ футбол


Видео