Гонзо, тръгни си с достойнство! | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Тръгни си с достойнство!

Петър Захариев
31.10.2011, 08:50 (обновена 01.11.2011, 07:52)

1 от 3 снимки Назад Напред

Георги Иванов

Снимка: © Бгнес

Гонзо винаги ще бъде част от историята на Левски, дано обаче лошите спомени за него не засенчат добрите

След загубата на Левски в дербито с ЦСКА мениджърът на клуба Георги Иванов призна, че още след загубата от Черноморец е подал оставка пред собственика Тодор Батков. Междувременно адвокатът обяви, че Гонзо ще води отбора поне до Нова година

Може и да не е ясно кой ще е начело на Левски след това. Ясно е обаче, че и този сезон е пропилян за тима от „Герена".

И не толкова като резултати, защото изоставането от лидерите не е толкова голямо, а като продукция.

Тимът продължава да губи мачове и което по-лошо - играе зле. Много зле, въпреки че разполага със съвсем нелоши футболисти.

Поне за българските стандарти играчите в синьо, с малки изключения, не отстъпват на тези от ЦСКА, Лудогорец или Литекс. Само че не играят нищо във важните мачове.

Тъжната равносметка от последните три сезона е, че Левски върви надолу във всички отношения.

Селекцията, която се прави, почти не оправдава очакванията. Изключение правят Гара Дембеле, който обаче вече не е част от отбора, и младият вратар Пламен Илиев.

Останалите едва ли ще се запомнят с нещо. Някои от тях като Дъстли Мюлдер и Сержиньо Грийн, направиха и силни мачове, но после затънаха в посредствеността.

На „Герена" обърнаха гръб и на едно от най-силните си оръжия - школата на клуба. Тя винаги е раждала таланти, сега такива няма. Или поне не стигат до първия отбор, а биват продавани и преотстъпвани на други клубове.

За всичко това са виновни двама души - Батков и Гонзо. И сега е техен ред да признаят, че са се провалили.

За Батков нещата са малко по-лесни, тъй като той дава парите и не е длъжен да се обяснява на никого. За да излезе от положение, той трябва да свърши няколко неща.

Първо, да намери нов спортно-технически директор и съответно нов треньор. Гонзо няма как да остане като мениджър, тъй като новият наставник едва ли ще иска да работи под негово ръководство.

Второ - Батков, трябва да вземе генерално решение какво ще се случва оттук-насетне. Ще се гонят успехи с тези футболисти или тепърва ще се прави нов отбор?

И как ще изглежда този нов тим - от наемници, които тепърва ще се търсят или ще се залага на млади и переспективни играчи от школата на клуба. Да, някой сигурно ще каже, че в Левски няма кой да те чака с години, но и това не е точно така. Видя се, че подходът със скъпи чужденци не действа удачно. И няма гаранция, че през следващия сезон нещата ще се получат.

Трето - Батков, явно има проблем и с тези, които го съветват кои играчи да взима. Той може и да не си го признава, но няма друго обясние на факта, че в отбора се озоваха скъпи играчи, които взимат огромни заплати, но не играят и за половината от тях.

Сигурно някои от от тях имат проблеми с аклиматизацията или пък с треньора, но когато става дума за професионалисти, това не може да бъде оправдание.

Колкото до Гонзо, единственият му ход е да си тръгне с достойнство. На него феновете ще му простят тези 2-3 години, в които не постигна нищо като ръководител.

Виж, ако остане, рискува да разруши напълно ореола, който си създаде като футболист.

Гонзо винаги ще бъде част от историята на Левски, дано обаче лошите спомени за него да не засенчат добрите.

Oще: безредици  бой  георги иванов  левски  оставка  полиция  тодор батков  треньор  фенклуб  фенове 


Още от БГ футбол


Видео