„А” група е рай за чужденците | sportcafe.bg
Sportcafe logo

„А” група е рай за чужденците

Петър Захариев
06.12.2010, 11:43 (обновена 07.12.2010, 08:13)
Гара

Снимка: © Sofia Photo Agency

Герои като Гара Дембеле в А група има много

Поредната звезда от „А" група влезе в криминалните хроники, след като се напи и подкара автомобила си по улиците на любимия за чуждите футболисти Студенски град.

Гара Дембеле не е първия герой, няма да е и последния. Още докато бе в Локомотив (Пд) славата му на любител на нощния живот бе по-голяма от тази на футболист. Разликата, поне според боса на „черно-белите" Коко Динев, е че в Пловдив Гара ползваше таксита, а в София си има служебна кола. Така че бе въпрос на време да изгърми, което за тима от „Герена" не е никаква новост.

Там „герои" от подобен род истории през последните години има много. И Юсеф Рабех на два пъти, и Божидар Митрев, и Ричи Еромоигбе преди това „се прочуха" по подобен начин. Вместо да си вземат такси или „Дринк енд драйв", те се качиха пияни на волана и ги хванаха. А колко са минали между капките, т.е. катаджиите са ги пуснали срещу нещо, никога няма да разберем.

Проблемът е, че нашата „А" група се превърна в любима дестинация на футболисти от цял свят, които се чувстват като богове. Пият и карат, курвите по заеденията им излизат без пари, а запалянковците направо ги боготворят. Въобще рай, какъвто трудно някъде другаде може да намериш, защото освен всичко играеш футбол и получаваш съвсем нелоши пари. Накрая дори не си плащат сметката, защото е излишно. Нея я плащат техните началници, които правят всичко възможно да оттърват своите футболисти и почти винаги успяват.

Затова и такива като Дембеле у нас има много. Да, французинът е отличен, поне за нашите стандарти, футболист, но накрая се оказа, че е по-голям дори от клуб като Левски. Първо това се видя на терена, където цяла есен Гара мъкне тима на плещите си и ако той няма ден, „сините" не могат да бият дори Сливен.

После се оказа, че е над всички и извън тима, след като Гонзо и Батков с лека ръка му простиха прегрешението, като му наложиха само и единствено глоба. Извинявайте, но Рабех поне бе отстранен за известно време от отбора, а неговият сънародник Бензукан и до ден-днешен е при юношите, след като се напи една вечер и на другия ден не се яви на тренировка. Докато Дембеле ще е в групата още за следващия мач и ще си вземе премията при евентуална победа.

В „белите" държави подобно нещо няма как да стане. Там всяка издънка води до сериозно наказание за звездите и те го знаят отлично. Не, че примерно в Англия футболистите не се напиват и не правят скандали по баровете. Само че там шефовете не ги прикриват и не правят плонжове пред тях, само и само да им спестят неудобствата. Както го стори Гонзо, обявявайки, че е пуснал играчите си да празнуват до 3 часа. Нищо че Дембеле го хванаха след този час и то не на прибиране у дома, а докато се местеше от едно заведение в друго.

Сега сме в очакване на следващия футболист, който по един или друг начин ще влезе в криминалните хроники. Единственото хубаво до момента поне е, че все още някой от „героите" не е убил някого на пътя. Само, че рано или късно и това ще стане. Но, за съжаление, ще бъде твърде късно...

Oще: а група  гара демебле  георги иванов  левски  ричард еромоигбе  студентски град  юсеф рабех 


Още от БГ футбол


Видео