Няма шанс Литекс да бъде изваден от „А” група | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Няма шанс Литекс да бъде изваден от „А” група

Sportcafe
13.12.2015, 13:21 (обновена 13.12.2015, 13:27)
георги камишев

Заместник-председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Георги Камишев отхвърли възможността Литекс да бъде изваден от елита

Няма шанс Литекс да бъде изваден от „А” група. Това заяви заместник-председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Георги Камишев в предаването „Трето полувреме” по БНТ.

„Няма такова нещо - категоричен беше Камишев. - Трябва да се прочете добре ал. 1. Това е само в случаите, когато състезателите тръгнат сами да напускат или целият отбор. Когато отборът е напуснал по нареждане на ръководители, тогава състезателите не получават никакво наказание. Когато това е по нареждане на служебно лице, което е част от ръководството, тогава санкцията е от 15 000 лева."

"Ние трябва да разглеждаме точките 2, 3 и 4 на чл. 28. Точка 1 не трябва да я разглеждаме в този случай. Гледах мача. Това, което видях, е, че няма желание или доброволно излизане на играчи или на целия отбор от терена. Тази хипотеза отпада, точка 1 отпада", добави Камишев.

"Важно е и какво са написали длъжностите лица в докладите си. Ако те не са написали, че самоволно са напуснали, няма как да бъде приложена точка 1."

Ето какво гласи Дисциплинарният правилник:

Член 28. (1) За напускане на терена от група състезатели или от целия отбор, довело до прекратяване на срещата, на напусналите състезатели се налагат наказания – ССП за 1 (една) година, считано от датата на провинението и глоба в размер на две хиляди и петстотин лева на състезател. Отборът се изважда от групата, а на ФК се налага имуществена санкция в размер на двадесет хиляди лева.

(2) Когато напускането на терена е по нареждане на президента на футболния клуб, на същия се налага глоба в размер на двадесет хиляди лева.

(3) Служебно лице от отбор, което стане причина отделни състезатели или целият отбор да напуснат терена, се наказва с парична глоба в размер на петнадесет хиляди лева.

(4) Треньор, който стане причина отделни състезатели или целият отбор да напусне терена, се наказва с лишаване от треньорски права за срок от 1 (една) година, считано от датата на провинението и с парична глоба в размер на петнадесет хиляди лева.

(5) Когато напускането на терена е по нареждане на служебно лице на клуба - президент или друг ръководител, напусналите терена състезатели не се санкционират.

Oще: а група  бг футбол  бьорн йонсен  веселин минев  георги йорданов  георги камишев  данило асприля  дк  дузпа  изгонване  левски  литекс  люпко петрович  прекратен мач  рафаел перес  стойчо стоилов  червен картонервен картон 


Още от БГ футбол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео