МВР се закани на феновете: Ще има бърза промяна | sportcafe.bg
Sportcafe logo

МВР се закани на феновете: Ще има бърза промяна

Sportcafe
22.04.2018, 14:42 (обновена 22.04.2018, 14:46)
ЦСКА-Левски, фенове

Полицията се закани да предприеме мерки срещу футболното хулиганство

Старши комисар Антон Златанов говори по темата със задържаното лице за хвърлената бомбичка по време на дербито ЦСКА-София - Левски, която рани полицейски служител.

“За нас беше дълг да открием това лице. Това беше въпрос на чест. Още на стадиона се усети дух на непримиримост към случилото се и амбиция разкриването да стане бързо. Този дух се усети и сред голяма част от публиката, защото след това почти всички от феновете ни съдействаха.

Трябваше да проверим около 4000 души и не срещнахме никаква съпротива. Деянието беше заклеймено от самите привърженици”, коментира Златанов, който е заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи.

“Има редица законодателни пречки, които ни спират в работата - продължи Златанов. - През годините те не един и два пъти са били представяни от нас. След последните срещи с ръководните фактори в държавата имаме уверение, че ще има бърза промяна.

Знаем какво и къде да се пипне така, че нещата да заработят по-добре. Първо, полицията трябва да е подкрепящ сигурността орган, като това в София се случва вече. Контролът на влизане се извършва от наети от организатора стюарди и охранителни фирми, докато ние избирателно - по рисков профил - проверяваме хората край стадионите.

Задържаме огромен брой лица за притежание на пиротехника или маски. Но според закона ние можем само да им напишем акт - т.е. да им наложим парична глоба. А в Европа за такова нещо веднага те задържат и ти налагат забрана за посещение на спортни мероприятия.

Когато нормативните промени станат факт, тези мерки за изключване на опасните лица ще заработят и при нас и за година-две въпросните лица ще получат забрани."

Oще: агитки  бомбичка  левски  пиротехника  факли  фенове  футболно хулиганство  хулигани  хулигантсво  цска  цска-софия 


Още от БГ футбол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео