Левски страда от хаоса | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Левски страда от хаоса

Петър Захариев
08.04.2011, 10:12 (обновена 09.04.2011, 09:53)
Батко 1911

Снимка: © колаж на Sportcafe

На Тодор Батков ще му се наложи да отложи юбилея на Левски

Левски записа втора нулева година и колкото и Георги Иванов да се опитва да оправдае футболистите след отпадането за Купата на България в Ловеч, е крайно време именно той да сложи край на свободното падане.

Да, Гонзо е легенда на „сините" и това няма кой да му го отрече. Оставането му на поста обаче е под съмнение и той трябва да реши какво да прави - директор ли ще бъде, треньор или футболист? Сега се опитва да съчетава и трите дейности и от това страда тимът като цяло. На документи Иванов е директор по спортните въпроси, държи се като треньор - води тренировки и дава наставления по време на мач, и мисли като футболист - а именно напълно първосигнално.

Цялото това нещо създава невероятен хаос, от който страда Левски и от който, както е тръгнало, няма измъкване.

Факт е, че „сините" играха добре в Ловеч, но загубата им беше напълно логична с оглед на случващото се в клуба. На „Герена" никой, ама никой не мисли в перспектива. Работи се на принципа „ден да мине, друг да дойде". Изграждане на отбор няма, а играчите непрекъснато сменят позициите си.

А треньор просто няма. Ясен Петров може наистина да е добър специалист, но от него нищо не зависи. Това се видя и в Ловеч, където на тъча през цялото време бе Гонзо, който накрая дори определи кои ще бият дузпите. Е, тогава Петров за какво е, освен да си взима заплатата. И да дава изявления преди и след всеки мач.

„Ще се борим за титлата докрай", обединиха се около тази идея и Гонзо и Ясен, но това прилича повече на лозунг от едно друго време, отколкото на реална цел. Хората в Литекс не са идиоти, за да допуснат профукването на 8 точки аванс и съответно спечелването на втора титла поред. Пък и „сините" едва ли могат да спечелят 9 победи до края на шампионата, след като във всичките си мачове през пролетта показаха истински футбол само в един - този в Ловеч. При това след почивката, когато наистина надиграха своя съперник.

Затова сега на ход е собственикът Тодор Батков, който май ще се откаже от идеята, че тази година клубът навършва 100 години. Празници няма да има, най-малкото защото няма и какво да се празнува - евентуално второ място и отпадането на ¼-финал за Купата на България, си е провал за Левски, откъдето и да го погледнеш. Като прибавиш към това и първото поражение от ЦСКА на „Герена" от четвърт век, се вижда, че „сините" трябва да замълчат и да се скрият някъде, вместо да надуват фанфари и да вдигат тържества.

Крайно време обаче е Батков наистина да покаже, че кара влака в Левски, както сам обича да се изразява. И да сложи ред, ако може. Да има треньор, който да води отбора и да решава нещата вътре.

Ако трябва този треньор да бъде Гонзо, добре. В същото време да има и спортен директор, който да си върши задълженията, както е в повечето клубове. И да се започне някаква работа в переспектива. С ясно поставени, но реални цели. И без лозунги, на каквито се наслушахме в последно време.

Oще: георги иванов  левски  литекс  петър захариев 


Още от БГ футбол


Видео