Дали не дойде моментът за сериозно почистване в Левски? | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Левски има нужда от свежа кръв

Петър Захариев
28.11.2011, 07:56 (обновена 29.11.2011, 10:41)
Тодор Батков

Снимка: © Бгнес

Собственикът на Левски Тодор Батков трябва да помисли и за нови попълнения за тима

За Левски сезонът приключи и това май е най-добрата новина за феновете на тима. Остава един мач за Купата на България - гостуване на Етър във Велико Търново, но той поне на пръв поглед изглежда протоколен. Победата в Търговище обаче показа, че смяната на треньора Георги Иванов с треньора Николай Костов няма да реши всички проблеми на „сините". А те на си никак малко, и вместо да се оправят, се задълбочават.

Дори в Търговище Левски продължи да се мъчи, въпреки че спечели. Домакините от Светкавица през голяма част надиграваха своя съперник. И ако човек не знаеше кой отбор има претенции за титлата, и кой е на последно място в „А" група, можеше да се обърка. Централните защитници на „сините" отново изглеждаха сякаш са се запознали на загрявката преди мача, а смяната на Орлин Старокин с Александър Башлиев в стартовия състав също не донесе кой знае какъв ефект.

Изобщо играта на тима от „Герена" за пореден път този сезон бе далеч от истината. И на новия треньор ще му бъде трудно, ама безкрайно трудно. Ще разполага с малко повече от месец да подготви този отбор за атака на титлата, нищо че поне на този етап Левски изобщо не прилича на отбор, на който му приляга първото място.

Левски спешно се нуждае от свежа кръв, при това не малко. Костов говореше за трима нови футболисти през пролетта, но те са малко. Колкото и нелепо да изглежда, в момента в стартовите 11 май няма футболист, който да изглежда бетониран на мястото. Тоест всеки един от тези 11, в това число и изглеждащите като непоклатими Гаджев, Йовов и Тасевски, може да седне на пейката. И това по никакъв начин няма да се отрази на играта на отбора, по простата причина, че този отбор играе слабо. Особено, когато е извън София. Да не говорим, че в него резерви са футболисти като Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов, които от няколко години са спрели в развитието си, но въпреки това си седят на „Герена", взимат си сериозните заплати и дотам.

Сега на ход отново е Тодор Батков. Напоследък, при него нещата започнаха да се нареждат. Поне засега. Смени си треньор и Левски има само победи. Да, може да са мижави и със слаба игра, но в крайна сметка са си победи. Освен това собственикът на клуба, по някакъв начин, успя да ангажира дори премиера на България, да намери спонсор, който да налива пари. И Бойко Борисов взе, че го направи. Не, че му е работа, но той обича да бъде в центъра на прожекторите и сега, ако наистина доведе сериозна банка за спонсор на „сините", дълги години ще се хвали как е спасил клуба от фалит.

Което в крайна сметка, не е лошо. Времената са такива, че всеки се оправя както знае и както може. Преди години държавата по подобен начин спаси и ЦСКА, като накара „Титан" да купи клуба и да го издържа. Тогава се мина без показност като сегашната, но в крайна сметка „червените" се отърваха от Александър Томов и гледат смело напред.

Сега на ход са „сините", които имат около месец да решат как ще действат оттук-насетне. Ако наистина се появи спонсор, при това сериозен, моментът за голяма промяна е идеален. Още повече, че този сезон изглежда като пропилян за Левски. И сега е моментът да се мисли за бъдещето, а не да се работи на парче и да се запълват дупки. Което бе обичайната практика при „сините" през последните 4-5 години.

Oще: бойко борисов  владимир гаджев  георги иванов  дарко тасевски  левски  лъчезар балтанов  николай костов  орлин старокин  тодор батков  христо йовов 


Още от БГ футбол


Видео