10 въпроса към Мико Хирвонен | sportcafe.bg
Sportcafe logo

10 въпроса към Мико Хирвонен

wrc.com
18.04.2011, 11:51 (обновена 19.04.2011, 10:40)
Мико Хирвонен

Снимка: © Getty Images

Мико Хирвонен за омлета, музиката на AC/DC и любимата му скоростна отсечка...

Финландският ас на Ford в световния рали шампионат Мико Хирвонен като че ли отстъпи крачка назаз в битката с пилотите на Citroen този сезон, с оглед на представянето на съотборника му Яри-Мати Латвала. Но Мико си остава голямата звезда на тима и макар да не е сред най-приказливите, обикновено има с какво да зарадва медиите.

Какво интересно можем да научим от Хирвонен - най-големият почитател на хеви метъл музиката във WRC?

Опиши се с една дума...

Може ли с повече от една? Мога да кажа, че съм много спокоен и обичам да се забавлявам.

Можеш ли да приготвиш омлет?

Да, при това доста добре. Слягам шунка, сирене, гъби - плюс каквото ви хареса. Но не и еленско месо...

Вярваш ли в Бог?

Да, предполагам, че да. Но това не е нещо, за което мисля твърде често.

Кой сайт в интернет посещаваш най-често?

Всъщност, не прекарвам много време в интернет: обикновено само си проверявам пощата. Но има един финландски сайт, където публикуват всички хокейни резултати и него го посещавам доста често. Останалата част от времето си прекарвам в истинския свят...

Кой е най-непредпочитаният от теб човек, който да седи до теб в самолета на път за следващото рали?

За мен няма значение кой седи до мен: и без това винаги заспивам! Така че не съм особено добра компания за дълги полети.

Как се справяше в училище?

Имах добри дни, но повечето май бяха лоши! Но не съм повтарял нито веднъж, което беше важното. Така че, справил съм се добре, но не и изключително.

Любимият ти музикален албум?

Всичко на AC/DC. Но много харесвам и новите групи, както и доста от изгряващите - така че любимата ми група се сменя твърде често. Повечето хора никога не са и чували за групите и албумите, които наистина харесвам. Но все хеви метъл и различните му разновидности.

Какво те дразни най-много в твоя навигатор?

Моят навигатор - Ярмо Лехтинен, няма дразнещи навици. Но странното при него е, че може да се ядоса за секунди, при това от нищо. Понякога избухва наистина много бързо. Понякога това дразни мен, а той се ядосва още повече от това!

Любимият ти сандвич?

Това е тема, на която съм отделил много време - като начало ти трябва масло и още нещо, все пак е сандвич. Ако поискам печен сандвич от Мик - главният готвач на Ford, той обикновено ми дава само една препечена филия - странно чувство за хумор. Не съм кой знае колко претенциозен, просто искам да има още нещо в сандвича ми.

Любимата ти скоростна отсечка?

"Унинпохя" във Финландия: прилича на огромно влакче на ужасите. Ако си пилот, който не харесва "Унинпохя", значи нещо не ти е наред.

Oще: ford  wrc  мико хирвонен 


Още от БГ футбол


Видео