Какво беше това в Парламента? | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Какво беше това в Парламента?

Павлин Неновски
18.11.2010, 11:09 (обновена 18.11.2010, 11:17)
Борислав Михайлов, Свилен Нейков, Народно събрание

Снимка: © gong.bg

Боби Михайлов и Свилен Нейков бяха привикани вчера в Парламента по темата за "черното тото"

Толкова безсмислици на едно място, при това родени от главите на хора с високи и отговорни позиции в сферите, в които се подвизават, трудно съм си представял, че могат да видят бял свят. Дори в държава като нашата. И за капак всичко това в злощастната сграда на жълтите павета, отгоре на която се кипри за съжаление изпразненото от съдържание национално мото "Съединението прави силата". Или поне що се отнася до Парламента и неговите обитатели.

Та вчера там, на "съдбоносна" среща, която според очакванията на медиите трябваше едва ли не да бие по отзвук гостуването на Путин у нас, се събра грубо казано куцо, кьораво и сакато откъде ли не, за да ни бъде казано нещо, което знаем дори преди тях - нямало (законова) сила в България, която да спре уговорените мачове и черното тото, за което ни пробиха дупки в мозъците и ни кънтят главите от две седмици насам.

Само за протокола какви хора бяха там: президентът на футболния съюз, член на Изпълкома на този футболен съюз, министърът на спорта, председателят на парламентарната комисия за спорта, шефът на Комисията за етика и феърплей към БФС, шефът на съдийската комисия към БФС, шефът на Комисията по хазарта, човек от отдел "Киберпрестъпления" на ГДБОП и заместник-главен прокурор. Ако има пропуснати, да не се сърдят! То не е и особено престижно да бъдат споменавани...

Всички тези люде очевидно отбиваха номера и показаха активност, само защото Платини беше в София през уикенда и деликатно ни жегна за уговорените мачове и черното тото. Поприказваха си общи приказки между неколкото кафета и изпушени цигари, за да бъдат върнати на земята от прокурора Бойко Найденов, който прати по дяволите всякакви т.нар. "сигнали" на Михайлов и компания с простичките думи, че няма буква от Наказателния кодекс, по която да се започне разследване.

Че сигналите са никакви говори и това кои мачове бяха публично обявени като съмнителни. Генерал Васил Василев в качеството си на председател на Комисията по етика и феърплей към футболния съюз изброи пет такива. Естествено, там ги нямаше Левски, ЦСКА, Литекс, Славия, Локомотив (Сф), Черноморец, Берое, Черно море, и то при положение че точно големите ни отбори най-редовно са попадали под сериозните съмнения за техни нечистоплътни действия.

След като има сигнали за мач от типа на Ботев - Беласица, за който се знаеше предварително какъв ще бъде неговият развой и краен резултат, с какво например по-различен е този между Левски и Локомотив Мездра (3:1) на "Герена"? Не се ли писа часове преди неговия старт какво ще се случи. И как всичко се потвърди едно към едно. Но в БФС нямали такъв сигнал.

Остана ли човек в България, който да не разбра за какво бе нахлуването на агитката на ЦСКА в Мездра тази пролет? Или и този сигнал, достигнал до най-забравените места на нашата родина, не е намерил пътя до "Иван Асен II" 26?

Да припомняме ли какво се случи в една Италия, когато след подобни сигнали, засягащи най-титулуваните им клубове, избухна най-големият корупционен скандал в световен мащаб? И какви бяха последствията. Тук обаче нито думичка и за едните, и за другите. Камо ли пък каквито и да било проверки и разследвания...

Ами другите ни отбори с претенции? И те ли влизат в графата на херувимчетата?

На сбирката вчера се казало, че ще има промени в законите. При това до края на годината. Тези промени я ги дочакаме, я не. И след като евентуално ги дочакаме, я бъдат някога приложени, я не. Абе, за какво, по дяволите, се събраха тези в Парламента? И какво, по дяволите, беше всичкото това празнословие? Взе сериозно да писва да се опитват да ни правят на будали!

Oще: боби михайлов  бойко найденов  ген. васил василев  мишел платини  народно събрание 


Още от БГ футбол


Видео