За какво ни е това БФС? | sportcafe.bg
Sportcafe logo

За какво ни е това БФС?

Петър Захариев
30.07.2011, 10:00 (обновена 31.07.2011, 13:56)

1 от 3 снимки Назад Напред

Йордан Лечков

Снимка: © БГНЕС

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обслужва интересите на собствения си клуб Сливен

БФС в настоящия си вид и с тези методи на работа е напълно излишно.

От него няма никаква полза и е най-добре на момента всички отговорни фактори в него да си тръгнат. И без това явно не вършат никаква работа.

Защото, ако вършеха, нямаше да се стигне до абсурдни ситуации като тази с Йордан Лечков и ЦСКА.

Как така изведнъж се оказа, че ЦСКА няма право да картотекира нови играчи, след като притежава редовен лиценз и участието на тима в първенството не е застрашено?

На този въпрос трябва да отговори началникът на БФС Борислав Михайлов, но той отново увърта. И не иска да разкрие цялата истина, тъй като го е страх от нея. А хората около него се крият зад някакви мъгляви обяснения.

А че ЦСКА има задължения, не е новина за никого. Това го знаят и децата в детската градина, на които сигурно им писна през ден-два да гледат по някоя телевизия как Лечков, който между другото е и вторият човек в българския футбол, обяснява колко пари му дължат „червените".

Знае го и Боби Михайлов, но той продължава да си прави пас и да ни залъгва с безумия от рода на: „Трябва да вземем лиценза на ЦСКА, защото дължи пари. Ние обаче няма да го направим и ако ЦСКА си плати задълженията, ще има право да използа новите си футболисти още в първия кръг".

Това, ако не е подигравка с хората, не знам кое е. Как така ЦСКА ще получи лиценз и  в същото време е нередовен? Пълен абсурд.

Абсурдно е също така и поведението на Лечков. Той обяви, че ако до 1 юли не му бъдат платени парите, ще напусне БФС. Четири седмици по-късно се оказа не само, че няма намерение да напуска, но дори управлява футболната централа, тъй като Борислав Михайлов е в отпуск. Отгоре на всичко Лечков използва влиянието си и успя да издейства мерки срещу „червените", което също е абсурдно.

Преди две години БФС отне лиценза на ЦСКА и му попречи да участва в евротурнирите. Така и не посмя обаче да извади „армейците" от „А" група, въпреки че имаше пълното право да го стори.

Тогава Михайлов и хората около него се чудеха как да се оправдаят и за това си решение. Вярно е, че вбесиха феновете на „армейците", но общо взето номерът им мина.

Сега отново мина, защото наказание на практика нямаше, след като собствениците на ЦСКА погасиха задълженията към Сливен и новите футболисти ще бъдат на разположение на Милен Радуканов.

А хората, които са начело на БФС, ще продължат да си действат по същия начин. За Боби Михайлов най-важен явно е постът му в УЕФА, докато всичко останало, разбирай случващото се в България, остава на заден план.

Само че именно при него националите, на които той навремето бе капитан, успяха да се смъкнат от втора в четвърта урна за световните квалификации, а отборите ни в евротурнирите падат от поляци, словаци и беларуси.

Останалите управници на централата като Лечков пък гледат да си оправят собствените клубове. Другите - кучета ги яли.

Скоро обаче българският футбол май ще бъде вкусен само на лешоядите...

Oще: борислав михайлов  бфс  димитър борисов  емил костадинов  йордан лечков  картотеки  лиценз  сливен  цска 


Още от БГ футбол


Видео