Станислав Ангелов ще съди Левски | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Станислав Ангелов ще съди Левски

Sportcafe
26.09.2017, 15:25 (обновена 26.09.2017, 15:34)
Станислав Ангелов - Пелето

Снимка: © Левски ТВ

Станислав Ангелов се зарече да съди Левски за клевета

Бившият спортен директор на Левски Станислав Ангелов обяви, че ще заведе дело срещу настоящото ръководство на Левски. Доскорошният шеф на школата на "сините" на стадион "Раковски" призна, че се чувства омерзен и дълбоко засегнат от декларацията на 26-кратния шампион на България, с която бе обвинен в кражба.

"За мен специално не е приятна темата, както и за много хора и деца. Поканих ви тук, за да изясним няколко неща около декларацията, с която ПФК Левски излезе миналата седмица. Не знам кой точно я е писал и какво се цели с нея, но ще предприема съдебни действия. Вече съм провел разговори с адвокати и ще заведа дело за клевета, за да видим кой е крадецът. Делото ще е срещу ръководството на Левски, срещу този, който е позволил тази декларация да излезе на бял свят", обясни Ангелов.

Пелето разясни и казуса около разразилия се скандал с таксите на децата.

"Таксите на децата, трениращи на този стадион, спряхме да ги отчитаме на ПФК Левски поради факта, че от май месец е спряно покриването на разходите по наема, който дължим по договор към МВР, както и за необходимите консумативи. Всичко това е в порядъка на 4-5 хиляди лева. Ако тези неща не се плащат, децата са пред угрозата да останат без място за тренировки. През юли месец аз сам предприех действия да спрем таксите към Левски, за да заплатим въпросните наеми и консумативи. Ние не сме откраднали от тези такси, напротив! Използваме ги, за да можем да задържим позициите на школата и евентуално да я спасим под някаква форма. Договорът ни с МВР не е за целия комплекс, а само за няколко терена и съблекални. Дейността ни е свързана изцяло с нашите деца, които можеха да останат без терен. Този скандал не знам защо се създава и сега ще рефлектира негативно върху тях. Тези деца са на всеки мач на Левски, обичат клуба и го подкрепят. Малки левскари, каквито ги възпитаваме тук.

Таксата е 40 лева на деца. В школата на "Раковски" имаме 300 деца, но 60-70 % от тях плащат. Винаги има закъснели, винаги има забравили, има и такива, които са в неравностойно положение и не плащат такси. Политиката ни винаги е била такава - да сме толерантни. Семейство с две деца винаги се таксува само за едното. С въпросните събрани пари покрихме наемите. В същото време треньорите бяха извикани на "Герена" и им бе забранено да стъпват на "Раковски". Човек от ръководството им е казал: "Нас тези деца не ни интересуват!" Чест им прави на тях, истински мъже, отказаха се от заплатите си, но не си оставиха децата. На "Герена" нямат интерес към развитието на децата, а те са основата на нашето общество. Не е нормално да си гониш личните интереси за сметка на децата.

Разберете, нищо не е отделено и не е направено. Базата е тук, децата - също. Това, че някой се опитва да намали разходите си, е друг въпрос. На месец са нужни между 10 и 12 хиляди лева за издръжката на школата. Преди четири години, когато дойдох, имаше 80 деца. Сега са 300 и всяка година резултатите на школата са по-добри от предната. Откакто аз съм тук са вложени 600 хиляди и труд зад над милион лева. Родители помагат, хора, близки до клуба. Когато виждат, че се трудиш, се отзовават и помагат."

Oще: герена  деца  клевета  левски  пелето  присъда  раковски  станислав ангелов  съд  школа 


Още от БГ футбол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео