In toto veritas | sportcafe.bg
Sportcafe logo

In toto veritas

Дидро
07.02.2011, 10:31 (обновена 08.02.2011, 13:37)
Тото

Тотализаторът да спаси футбола

Четвъртък ще е  голям ден за всички нас. Може да сложим костюми, задължително е да се избръснем (мъжка гледна точка) и  да не забравим къметлийското си кръстче. После остава да пуснем фиша и да чакаме...

Мине не мине година и главата на българина запулсира в ритъма на магическата думичка джакпот. Тя някак неусетно заменя загнездили се там клишета като „криза", „безработица" и „СРС". Но да оставим настрана теориите на конспирацията относно сътворенията джакпотови и цикличността на тяхната поява.

Да видим кой  има най-належаща нужда от тези близо 7 милиона.

Футболът, разбира  се! Единственият спорт, който нищо не усеща от благата и топла ласка на тотализатора. Спортният тотализатор. От него, както и от разпределението на държавния бюджет в спорта, за футбола няма ни стотинка.

Сега е моментът за реванш - дарете джакпота на футбола.

И гледайте какво  става.

С парите Левски не само няма да има нужда да продава  Гара, а и ще наеме цял един бар в София с педагогическа  цел. След това клубът ще ангажира куп добри актьори и ще създаде компанийка за купони на звездата. Така Дембеле пак ще си пийва и купонясва, но ще е все пред очите на босовете. Актьорите може да бъдат внимателно омесени с тънки психолози и постепенно да откажат Гара от чашката. В името на шоуто и за по-силна „А" група, дайте един милион на Левски! С част от парите Тодор Батков може да построи първия християнски параклис в Казан.

ЦСКА също да получи милион и да го използва разумно. Една част може да бъде изхарчена за нова тренировъчна база и пътя за Перник изглежда страхотно място. Но да се действа бързо, защото след прибирането на отбора от Турция, не е ясно къде той ще тренира. Панчарево е в руини, а на „Армията" сменят терена и логичният въпрос е къде ще се готви за щурм към евротурнирите отборът на Радуканов. Ако той не притеснява Борисов и Иванов, нека те щедро дадат милиона за подсилване на отбора с някое каре от Академик или Пирин. След шумния успех на сливенските перли, които донесоха куп трофеи във витрината, явно това е формулата. Една част от парите може да бъде заделена за скромен автосервиз към клуба с един единствен клиент - Иван Караджов.

Локо Сф може да изхарчи парите за нова козирка  на стадиона, както и за бенефис  на заслужилия Георги Марков, който  да се проведе на ринг за свободни боеве. Може да се помисли и за връщането на Саша Антунович - Цоко като кондиционен треньор, което ще е скъпичко заради огромните финансови изисквания на експерта.

Славия би инжектирал сумата в употребяване на кабелите за осветление, които от 2 години седят складирани край стадиона, но засега просто озадачават минаващи оттам граждани. Не е лошо да се помисли и за купуването (с отстъпки, естествено) на няколко костюма за треньора Емил Велев - Кокала, който никога не съблича анцуга.

Коко Динев  би организирал мащабен и задълбочен кастинг за цял Пловдив, чрез който да подбере десет мажоретки за Локо, които да направят мачовете на тима още по-зрелищни. Остатъкът от сумата да иде за едномесечно лечение на Базил де Карвальо на минералните бани в Наречен, както и за огромен букет за рождения ден на съпругата на Тодор Батков.

Гриша Ганчев чака своя дял, за да купи чифт приятелчета на договете си и така специалистите по футбол в клуба да станат четирима. Босът може да завърши стадиона красавец в Ловеч. Вариант е да бъдат изградени още четири нови трибуни, съвсем досами терена, но пак без да се бутат старите. Така ще имаме чудо от ранга на Колизеума, стадион с няколко вала трибуни!

В Бургас парите трябва да бъдат използвани само и  единствено за заплата на треньора Антон Велков, в името на традициите, наложени от Черноморец.

Нали народът  иска хляб и зрелища? Нека вкупом се откажем да пускаме фиша на надеждата,  а да дадем джакпота на спорта, който прави най-голямото шоу.

Ще бъде интересно...

 

Oще: българия  джакпот  спорт  теглене  тираж  тотализатор  тото  футбол 


Още от БГ футбол


Видео