Феновете са по-интересни от футболистите | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Феновете са по-интересни от футболистите

Петър Захариев
31.03.2011, 15:33 (обновена 31.03.2011, 15:50)

1 от 3 снимки Назад Напред

ЛСЦС

На трибуните често пъти е по-интересно, защото, за разлика от футболните "звезди", на феновете наистина им пука за техния отбор

Да им се чуди човек на феновете у нас. Футболът ни може и да не е стока, но те пък винаги успяват да напомнят за себе си.

И тук не става дума за тези от агитката на ЦСКА, които бяха арестувани за погромите на ст. „Васил Левски" по време на вечното дерби, а за другите, истинските запалянковци.

Тези в ЦСКА обявиха бойкот на клубното ръководство и съответно на мачовете на любимия си отбор. Феновете са недоволни, че школата на клуба не функционира и че вместо ЦСКА да създаде новите Стоичков, Пенев и Костадинов, се купуват играчи на килограм от чужбина. При това световно неизвестни. Затова и ултрасите предпочитат до отидат на мач от юношеската група вместо да подкрепят тима си срещу Сливен.

За себе си напомниха и феновете на Локомотив (София), които скочиха срещу намерението на премиера Бойко Борисов и кмета Йорданка Фандъкова да съборят клубния стадион и на негово място да вдигнат нов, при това Национален. На който държавният тим да играе мачовете си. Това, поне според агитката на Локо, щяло да закрие клуба.

Не че той сега функционира много успешно - юношите и децата са пръснати из околните села, а мъжете домакинстват на „Васил Левски". Агитката на „червено-черните" обаче е безпощадна и громи неправдата.

Стигна дотам, че нарече Николай Гигов и хората около него „Гробокопачите на Локомотив". За такъв бе обявен и премиерът Борисов. Изобщо конфликтът между феновете и клубното ръководство в „Надежда" тепърва ще се задълбочава и не е ясно как ще завърши. Впрочем май е ясно - докато Гигов е начело на клуба, запалянковците нямат шанс. Пък и няма как да го получат, тъй като парите, при това не малко, ги дава собственикът.

Подобно е положението и при „белите" от „Овча купел". Там част от феновете са срещу Венци Стефанов, който осигурява парите. Той пък от своя страна ги нарича олигофренчета и предписва рецепта, с която ще ги лекува. А именно тояга. Бате Венци хич не се трогва от желанията им и си е прав за себе си. Тъй като парите не ги зават запалянковците, а самият той.

Активност има и сред феновете не само в София, а и в Пловдив. Тези на местния Локомотив открито призоваха собственика на клуба Константин Динев да им оправи стадиона. За да може той да стане като този в Ловеч. Динев им обеща, че почва ремонт и между другото успя да назначи още двама нови началници в клуба. А запалянковците се похвалиха с още един фенклуб. При това не къде да е, а в Атланта, САЩ.

Изобщо, запалянковците отново са далеч по-интересни от тези, които тичат по терена и се опитват да ни убедят, че стават за големия футбол. Защото, за разлика от „звездите", на тях им пука за отборите. При това истински...

Oще: агитка  венцеслав стефанов  запалянковци  локомотив (пловдив)  локомотив (софия)  николай гигов  славия  стадион  титан  фенове  хулигани  цска 


Още от БГ футбол


Видео