Някой да въведе ред във ФК „Говорилня” | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Някой да въведе ред във ФК „Говорилня”

Петър Захариев
28.01.2011, 08:25 (обновена 30.01.2011, 10:52)
Батко 1911

Снимка: © колаж на Sportcafe

С непрекъснатите си обяснения Тодор Батков и Георги Иванов превърнаха Левски във ФК "Говорилня"

В Левски сами си правят живота труден. Уж всичко бе наред и отборът вървеше. Втори е в първенство, записа приемливо участие в Лига Европа и продължава в турнира за Купата на България. Направи се нова селекция, която трябва да зарадва феновете. И вместо всичко да е цветя и рози, „сините" се превърнаха във ФК „Говорилня". В него всеки говори, оправдава се или критикува.

Първо бе скандалът с Карвальо, който Левски трябваше отдавна да е приключил. Още след изявлението на адвокат Иво Ивков, че проблеми пред ФИФА и УЕФА няма да има и дотам. След като юристът, който си наел го казва, приемаш, че е така и спираш да даваш обяснения.

Вместо това Батков се сърди на боса на Локомотив (Пд) Коко Динев, че му пробутал куц кон.

Треньорът Ясен Петров пък си бил 10 дни в Пловдив и никой не му бил казал, че сенегалецът е с травма.

Константин Баждеков и Георги Иванов-Гонзо всъщо взеха отношение, вместо да замълчат. В крайна сметка, ако наистина няма нотариално заверен договор, всичко приключва.

Последва нова словесна престрелка, след изявленията на вратаря Георги Петков. И там всички се изредиха да обясняват, как вече бившият капитан на тима не е прав, като заяви, че треньорите в Левски са безгласни букви, а собственикът определя всичко, дори състава.

Батков и Гонзо открито нападнаха Жоро вратарчето, вместо да приключат веднъж-завинаги темата. И да останат на ниво.

Вместо това Батков припомни в коя махала на Пазарджик е израснал вратаря, а Гонзо разкри колко пари е взел Петков като обезщетение и как му се молел да запази SIM-картите на телефоните си. Напълно излишни дискусии, от които печелят само враговете на Левски, които се наслаждават, и с право, на случващото се.

В цялата история отнякъде се появи и друг голям левскар - Даниел Боримиров, който продължи своя лична война с Батков и най-вече с Гонзо.

Ясно е, че бившият национал е сърдит за начина, по който напусна „Герена", но в крайна сметка и той не е по-голям от Левски. И няма право да се държи като обидена ученичка. Което впрочем направи и Гонзо, който се зае да отвръща на нападките на бившия си съотборник.

Въобще крайно време е в Левски да спрат да се разправят за глупости. И да млъкнат, тъй като имат далеч по-сериозни неща за решаване. Едно от тях например е как ще бъде стопена разликата от 5 точки от водача Литекс, с когото на всичко отгоре предстои и четвъртфинал за Купата на България.

Сърдити и обидени винаги ще има. Както ще има и атаки срещу клуба. Само че те приличат повече на евтина реклама на хора, чието време на „Герена" по една или друга причина изтече. Да, някои от тях наистина са легенди на Левски, но както е тръгнало ще станат легенди на ФК „Говорилня".

Oще: георги иванов  георги петков  даниел боримиров  левски  локомотив (пловдив)  тодор батков  ясен петров 


Още от БГ футбол


Видео