Време е за "време разделно" в ЦСКА | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Време е за "време разделно" в ЦСКА

Павлин Неновски
12.08.2010, 10:16 (обновена 13.08.2010, 16:11)
Димитър Борисов

Снимка: © БГНЕС

ЦСКА е на кръстопът

ЦСКА е на кръстопът. За пореден път, за кой ли път. Както повелява традицията от 20 години насам, "червеното" общество отново преживява своето "време разделно".

31-кратният шампион на България направи най-слабия си старт в първенството от 12 години насам и това неминуемо доведе до вълнения сред "армейската" публика. Впрочем нея вече я няма на стадиона, няма и да я има. Или поне що се отнася до домакинските срещи.

Огромното мнозинство фенове на ЦСКА със сигурност са решили да не пълнят гушите на собствениците от "Титан", купувайки най-скъпите билети в "А" група и едва ли скоро ще минат бройката от 1000 души на чуждия за тях Национален стадион.

Така както е тръгнало, ще се стигне до парадокса хората с червени шалове да са далеч по-многобройни при гостуванията на отбора в сравнение с двубоите в столицата. Това е и най-нормалното нещо да се случи, след като "Кралете на боклука" им дадоха да решават доста трудната задача "скандални цени на билети + праисторически футбол", на която всеки човек, гледал мача с Черноморец е намерил отговора, хвърляйки бегъл поглед по трибуните на "Васил Левски".

Борисов и Иванов позволиха на Костадинов и Дочев да тръгнат изкуствено да подменят този резултат и да се впуснат в "лов за вещици". Виновните бързо бяха намерени - Адалберт Зафиров и Костадин Стоянов.  

Първият бе главният "виновник" ЦСКА в момента да има огромния шанс да влезе за втора поредна година в групите на Лига Европа, вдигайки състава през пролетта и извеждайки го до победите в най-напечените дербита.

Вторият, въпреки спада във формата му в края на миналото първенство, се доказа като човек с две "армейски" сърца, наравно с тези на капитана Янчев. Впрочем с такива бе и Зафето, когато защитаваше "червената" емблема на терена до съвсем скоро...

За всички, които са свързани с идеята "ЦСКА", е ясно - клубът няма да го бъде с тези собственици. Димитър Борисов и Иво Иванов (разбира се и Емил Костадинов) успешно се наредиха в "черната" класация на "червения демократичен преход" редом до Илия Павлов, Васил Божков, Прамод Митал, както и до ръководители като Стефан Орманджиев и Александър Томов.

Какво следва оттук насетне? Пътят пред ЦСКА е може би само един - клубът да стане обществен. Т.е. като Барселона и Реал. Защото феновете се нагледаха как всякакви богаташи само вземаха, а почти нищо не даваха за религията на милиони хора. Сега вече може не само в преносен, но и в буквален смисъл от тях да зависи съдбата на "тризвездните".

Друг български легендарен клуб - Ботев (Пд), се "пречисти" и тръгна по този път, макар и принуден да го започне сред аматьорите. ЦСКА трябва да е следващият, но оттам, където е и сега, и където трябва винаги да бъде - в елита! Време е за "време разделно"!


Още от БГ футбол


Видео