Прокурор за този ЦСКА | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Прокурор за този ЦСКА

Павлин Неновски
25.10.2010, 11:55 (обновена 25.10.2010, 16:36)
ЦСКА, фенове, протест

Снимка: © Getty Images

Неделя следобед ни даде ясен отговор с колко горе-долу години ЦСКА се е върнал назад в своето развитие

Неделя следобед ни даде ясен отговор с колко горе-долу години ЦСКА се е върнал назад в своето развитие. Почти буквално пред очите ни бяха припомнени онези тъмни и мрачни времена на демократичния преход, когато улиците почерняваха от дебеловратни типажи с впити по тялото черни фланелки и държащи тежки бухалки.

Най-страшното за най-реномирания български клуб явно все още предстои, защото има всички предпоставки войната между фенове и ръководство да прерасне в нещо много по-страшно от това, на което сме ставали свидетели дотук, или пък сме научавали по един или друг начин. И затова са виновни само и единствено узурпаторите от "Титан".

Димитър Борисов, Иво Иванов, Калоян Стоянов и всички останали, които докараха ЦСКА до тежко агонизиране, отдавна плачат за проверки от компетентните органи за своята дейност. То не бяха заб(р)авени пари, то не бяха жалби и дела от куцо, кьораво и сакато, то не бяха посегателства и опити за цензуриране на сектор "Г", то не бяха заплахи и упражняване на сила...

Абсолютно никакво значение няма кой е изял пердах, какъв е въпросният и дали си го е заслужавал. Не малко цесекари се радват, че Цимбика и неговите хора набили Главата, но както в неделя бе той, утре може да е някой от тези, които сега потриват доволно ръце. Защото следващия път те ще викнат на стадиона „Вън боклуците!" и тутакси ще попаднат в черния списък. А това е истински зловещо в 21-и век, дори в държава като нашата.

Ясно е, че от "Титан" няма да се спрат, докато не пречупят (в буквален и преносен смисъл) феновете. Ясно е, че и привържениците няма да стоят мирно и вече се заканват за още по-мащабни протести и размирици от тези след мача с Рапид в следващите дни и седмици.

Не е ясно обаче какво прави следствието? Какво прави полиция и прокуратура? Видяхме, че е лесно да упражниш сила върху тийнейджъри и да ги подплашиш, независимо дали имаш основание или не. Тези обаче, които най-много заслужават да бъдат разследвани, са оставени ненаказуемо да издевателстват върху феновете на ЦСКА, върху името ЦСКА. Време е полицията да се заеме и с тях. И най-вече прокуратурата!

Oще: димитър борисов  иво иванов  калоян стоянов  перник  фенове  цска 


Още от БГ футбол


Видео