БФС си вкара поредния автогол | sportcafe.bg
Sportcafe logo

БФС си вкара поредния автогол

Петър Захариев
19.03.2011, 12:50 (обновена 20.03.2011, 09:43)
Борислав Михайлов

Снимка: © BGNES

С решението да намалят наказанието на Дока хората на Боби Михайлов си вкараха поредния автогол

Дока тук, Дока там, Дока е навсякъде. Цяла България вече повече от седмица слуша за подвизите на бразилеца, който удари, при това 2 пъти играч на Пирин, но се оттърва с минимално наказание.

Нищо чудно, ако има още една комисия след Дисциплинарната и Арбитражния съд, да вземе ново решение и да накаже Антон Костадинов от Пирин, а Дока да бъде оправдан ида се появи в игра още за следващия мач на Литекс.

Случаят с бразилеца ясно показва как силните на деня в българския футбол могат да си правят каквото си поискат и да остават безнаказани. За подобно действия Дока трябваше да отнесе не 4, а много повече мачове наказание, но удобно написания правилник на БФС му позволи да се измъкне с минимална санкция.

Всъщност с подобни действия футболната централа действа най-вече срещу себе си. Тя демонстрира, че шефът на Съдийската комисия Костадин Костадинов не разбира от футбол. Ден след инцидента той заяви, че удар има и бразилецът трябва да получи директен червен картон.

Самата съдийска комисия също наказа рефера Николай Йорданов, който се направи на луд и въпреки, че бе съвсем близо до инцидента, даже на отсъди нарушение на бразилеца. Явно и хората в нея не разбират от футбол.

Както и хората от Дисциплинаранта комисия, които също видяха какво прави бразилеца и го наказаха за 4 срещи.

„Има посягане, но удар не се вижда. Пък и няма някакви видими последствия по потърпевшия състезател". С това се аргументира Арбитражния съд в решението си да се подмаже на шампионите. Чиито шефове също не се притесняват, че стават за смях с безумните си обяснения от рода на „Удар няма, тови си е чиста симулация. Ако имаше удар медицинският екип поне щеше да напръска с вода футболиста на „Пирин". Явно в Ловеч са завършили медицина и знаят какво трябва да се направи при подобен инцидент.

Впрочем в Литекс трябва да са наясно, че и без Дока ще станат шампиони, така че целият този шум е излишен, но явно предпочитат да показват мускули. И да доказват, че са сред факторите в българския клубен живот. Което отдавна е известно.

Изобщо циркът е пълен, но на никой не му пука.

Президентът на БФС се стяга за избори в УЕФА и изобщо не му е до разправиите между клубовете.

Самите те пък пуснаха в употреба всякакви номера, само и само за да постигнат целите. Впрегнати са всички ресурси и никой няма намерение да се докаже.

Само че накря победителят ще бъде само един и той автоматично ще се превърне в големия губещ. Защото който и да спечели, той ще отиде в Европа.

А там хората от БФС и техните комисии не играят. Идват някакви хора, които досега са играли по правилата, и те бият. При това на терена, без да им пука дали Гриша Ганчев, Тодор Батков, Димитър Борисов или Николай Гигов е зад гърба ти. И дали си Дока или Гара Дембеле, които у нас може да са големи звезди, но не и в чужбина. И които, между впрочем, трябва да бъдат за пример и да бъдат съдени далеч по-строго. А не да ги изкарваме герои.

Oще: антон костадинов  борислав михайлов  бфс  гриша ганчев  дока  костадин костадинов  литекс  николай йорданов  пирин  тодор батков 


Още от БГ футбол


Видео