Станислав Ангелов: „Смятах, че Матеус е точен човек, но явно не е така” | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Станислав Ангелов: „Досега смятах Матеус за точен човек...”

Стефан Стоянов , Gong.bg
12.11.2010, 17:46 (обновена 14.11.2010, 14:02)
Пелето

Снимка: © Getty Images

Пелето е обиден на селекционера и на БФС, че e трябвало да научи от медиите, че не е повикан в националния отбор

- Станиславе, изненадан ли си, че не попадна в състава на Лотар Матеус за мача със Сърбия?

- Определено съм изненадан.

- Според теб каква е причината, за да не си сред повиканите?

- За причините трябва да го попитате него. Аз нямам представа. Аз мога само да гадая, но няма смисъл да го правя. Може да се обърнете към него за тези въпроси.

- Доста години си в националния. С някой от щаба успя ли да разговаряш? Обадиха ли ти се?

- Това е неприятният момент за мен. Малко или много, поне можеха да ми се обадят. Главно треньорът трябваше да разговаря с мен. Трябваше да научавам от медиите и сам да звъня, за да разбера, какво става. Всеки човек трябва да си прави планове за бъдещето. В този ред на мисли трябва да е наясно, какво се случва с него. Първоначалните ми разговори и представи бяха, че треньорът е много точен. Смятах, че може да имаме общо бъдеще, но явно не е така.

- В последния мач на Стяуа игра титуляр срещу Рапид. Спечелихте с 1:0, може би причината не е липсата на игрова практика...

- Пак ви казвам, не мога да преценя. Настина, не играя много редовно, но ние имаме мачове през три дни. Така че, поиграх. Имаме мачове за УЕФА, все сериозни срещи, в които играя. Не играя с по-нормалните противници, които имаме тук, но със сериозните играя. Понякога титуляр, понякога резерва. Всеки попада в такива моменти, това са нормални неща. Мога за себе си да търся причината, но едва ли ще я намеря.

- От нотките на гласа ти усещам, че има някакво разочарование, така ли е?

- Не може да няма. Аз съм българин, а ние сме хора с достойнство и самочувствие. Когато има уважение към хората, очаквам същото от другата страна. Човешката страна на въпроса е да говорим лично и да имаме нормални отношения. Съвсем друг въпрос е дали имам качества, дали съм в необходимата форма. Най-важна е човешката гледна точка. Който ме познава, знае, че съм трудолюбив, сериозен и отговорен. Очаквам така да се отнасят и с мен, или поне го изисквам.

- Може ли това да те накара да си по-мотивиран?

- Е, ние не сме на война! Няма да си правим някакви лоши неща. Аз съм си аз и животът ми с нищо не се променя. Възгледите ми като човек са едни и същи от много години насам. Ако някой ме прецени и оцени, добре. Ако ли не, то си е за негова сметка.

Oще: бфс  българия  лотар матеус  национален отбор  станислав ангелов  стяуа 


Още от БГ футбол


Видео