Божков няма да прави нов ЦСКА | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Божков няма да прави нов ЦСКА

Дидро
28.06.2015, 17:58 (обновена 28.06.2015, 18:05)
васил божков

Васил Божков смята ангажиментите си към ЦСКА за приключени.

Няма да има два ЦСКА от новия сезон - Васил Божков се оттегли и няма да прави нов клуб със същото име, който да започва от "А" окръжна група.

Декларация от Нове Холдинг обясни хода на бизнесмена:
"Г-н Васил Божков бе многократно канен и молен лично и чрез медиите да помогне на ЦСКА. Той пое ангажимент това да се случи при пълна подкрепа от страна на привържениците, която представители на цялата червена общност заявиха категорично на многобройните срещи, проведени през последния месец. В резултат бе намерен законен и морален начин ЦСКА да бъде възроден и да започне на чисто след близо 10 годишната криза, последвала оттеглянето на г-н Божков от създаденото от него дружество.

През последните няколко дни казусът около възраждането на ЦСКА  отново разедини спортната общественост. Причината бе в желаещите, индивидуално или не, да определят бъдещето на най-титулования български клуб. Въпреки това на 25.06.2015 г. НОВЕ АД Холдинг внесе всички необходими документи за регистриране на дружеството "ФК ЦСКА-София" EАД.

За функционирането на ФК ЦСКА - София бе осигурено необходимото финасиране и бе разработен конкретен бизнес план за устойчиво развитие през следващите три години. Така единствената, но непреодолима пречка за възраждането на ЦСКА остана делението на хората, милеещи за ЦСКА. С оттеглянето си г-н Васил Божков се надява разединението в ЦСКА да остане в миналото, пожелава успех в спасяването на клуба и счита ангажиментите си към ЦСКА и привържениците му за приключени".

Така единственият клуб ЦСКА остава във "В" група с босове Гриша Ганчев и Юлиан Инджов. Той наследява и старото дружество с успехите и титлите, но и с дълговете му.

Oще: васил божков  в група  гриша ганчев  оттегляне  цска 


Още от БГ футбол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео