Гонзо, мъжете не плачат! | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Гонзо, мъжете не плачат!

Петър Захариев
10.08.2011, 11:33 (обновена 11.08.2011, 09:22)

1 от 2 снимки Назад Напред

Георги Иванов

Снимка: © Бгнес

Мениджърът на Левски се държи като малко дете, на което са му взели играчката. Тя обаче все още е в ръцете му, но има опасност да я счупи...

Винаги съм смятал Георги Иванов за мъжкар. Поне винаги той се е представял като такъв. И когато не е бил прав, левскарите пак го уважаваха, защото никога не се е притеснявал да поеме отговорност и за застане зад действията си. Или зад думите си. Без значение дали е ставала дума за нещо, случило се на терена или извън него. Дори миналата неделя, когато нападна журналистите, при това напълно излишно, Гонзо отново показа някаква позиция. Тя може да е грешна, но пък си е лично негова и той си отговаря за нея.

Само че именно това е на път да му изяде главата. Защото, както сам обича да казва Гонзо, Левски винаги ще го има. Без значение кой играе в този отбор или кой го ръководи, Левски го имаше и след Наско Сираков и Мъри Стоилов, ще го има и след Георги Иванов. Не е ясно обаче дали Гонзо ще бъде същият за сините фенове, след като си тръгне от „Герена".

Защото в момента Иванов повече вреди, отколкото помага. Левски играе слабо и за това вината е най-вече на неговия треньор. А такъв е Гонзо. Миналата и по-миналата години той отново диктуваше нещата и взимаше крайните решения, но можеше да се скрие зад Ратко Достанич и Ясен Петров. Които, впрочем, бяха изгонени, за да остане Гонзо. Който сега носи пълната отговорност за всичко случващото се с този отбор.

За съжаление, случващото се е никак приятно. И както е тръгнало, Левски ще го закъсва все повече и повече. Защо ли? Ами повечето от новите футболисти бяха взети да играят в Лига Европа, която вече е история за „сините". Сега от тях се очаква да се напрягат срещу тимове от „А" група, което е напълно излишно, защото и с тях и без тях „сините" могат да бият 2/3 от отборите в елита. Заплатата на Шюрд Арш, Тони Калво и Ларс Рисп обаче няма как да бъде избита с гостувания на Светкавица в Търговище или на Видима-Раковски в Севлиево. От друга страна, тримата бяха привлечени току-що и няма как да бъдат продадени, за да може Левски да спести пари. Това означава, че на тезгяха ще бъдат сложени други футболисти, което също ще доведе до спад в качеството. Само, че това е единственият начин клубът да оцелее без сериозни финансови трусове.

И вместо Иванов да се съсредоточи върху решаването на проблемите, които има, той предпочита отново да търси врага. Стигна дори до заплахи към медиите, че щял да ги намрази. Ами те медиите са за това - да ги мразиш, когато не ти изнася. И съответно да ги обичаш, когато те боготворят. Това Гонзо го знае отлично, защото той е един от футболистите, за които са изписани най-много материали, поне в България. Със сигурност някои от тях са били критични или язвителни, но това си е част от играта. И сърденето и оплакването не е част от нея.

„Тарикат мъж не писка", казват старите хора. Гонзо може и да не е тарикат, но пък най-малко му отива да плаче като малко дете, на което са му взели играчката. При положение, че играчката все още е в ръцете му. И както е тръгнало, май наистина ще вземе да я счупи. Освен ако собственикът на Левски Тодор Батков, не му я вземе от ръцете. Което, с оглед на случващото се на „Герена", май е най-правилното решение. Защото, поне към този момент Гонзо не е готов да бъде вся и всьо в клуба, който го направи легенда.

Oще: а група  георги иванов  криза  левски  лига европа  тодор батков 


Още от БГ футбол


Видео