Станимир Стоилов: Мога да кажа, че жребият е супер, а ако после не се класираме...? | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Станимир Стоилов: Мога да кажа, че жребият е супер, а ако после не се класираме...?

Ивайло Стоименов
25.03.2010, 17:22 (обновена 06.04.2010, 22:31)
Станимир Стоилов

Снимка: © uefa.com

"Търсим още един класен противник за контрола освен Белгия", каза националният селекционер

- Г-н Стоилов, коментарът Ви за служебния жребий за квалификациите?

- Не можахме да се договорим помежду си, така че това е жребият и трябва да го приемем. Дали е добър и лош, ще стане ясно в зависимост от това дали сме се класирали. Мога да кажа сега, че жребият е супер, ама ако не се класираме, какво ще ви кажа после. Важното е да си подобрим играта и да печелим точки.

- Това, което се падна днес, близко ли е до желаното от българската делегация на неуспешните преговори?

- Вече какво значение има - жребият си е факт. Сега имаме време да изчистим състава. Ще изпробвам още играчи в предстоящите контроли, за да сме наясно на кого може да разчитаме през септември.

- Доволен ли сте, че ще играете контролен мач с Белгия на 19 май?

- Да, белгийците са сериозен противник и ще имаме възможност да проверим нивото на нашите играчи. Въобще състави като Белгия, като Полша, с които играхме, са съперници, каквито търсим. Надявам се, че ще намерим класен противник и за още една контрола.

- Кога ще бъде тя?

- През май, няколко дни след мача с Белгия.

- За следващия съперник отбор от класиралите се за Световното първенство ли става дума?

- Не, за съжаление, те нямат право да играят контроли до 26 май, а тогава вече ще бъде късно за футболистите, тъй като не е редно да ги държим на разположение толкова време след края на първенствата.

- Доволен ли сте от това, че почваме като гост на фаворита с групата и приключваме на свой терен с напълно приемливия Уелс?

- Звучи добре по принцип, но ние трябва да сме подготвени за всякаква последователност на мачовете. Да си работим по нашата подготовка, за да сме готови да се изправим срещу Англия през септември. Тогава ще сме си починали достатъчно, за да се срещнем с тях.

- Смятате, че за сметка на това те ще са уморени от Световното?

- Не бива да разчитаме на това, защото ще имат доста време за възстановяване.

- Тъй като щем, не щем, основният ресурс за националния отбор си остава вътрешното първенство. Какво е впечатлението ви от този сезон в "А" група?

- Първенството е много интересно, по-интересно от предишни години, но като цяло класата е понижена. Особено сериозно е отстъплението в качеството при водещите отбори.

- Имате предвид Левски и ЦСКА, на които им предстои дерби тази събота. Какво очаквате от този мач?

- Най-важното е кой ще запази спокойствие и увереност. Надявам се емоциите да не взимат превес, а добрият футбол, какъвто отдавна не сме гледали на Левски - ЦСКА.

Oще: англия  българия  евро 2012  евроквалификации  станимир стоилов  уелс  швейцария 


Още от БГ футбол


Видео