Какви наказания грозят Литекс? | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Какви наказания грозят Литекс?

ЛНЛюбомир Найденов
12.12.2015, 18:00 (обновена 16.03.2016, 11:12)
Стойчо Стоилов

Снимка: © Gong.bg

Стойчо Стоилов нареди на играчите на Литекс да напуснат терена малко преди края на първата част

Днешният двубой от "А група" между Левски и Литекс продължи малко повече от 45 минути.

В края на първото полувреме играчите на Литекс бяха привикани от главния мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов и напуснаха терена поради недоволство от съдийските отсъждания.

„Ние сме най-ощетяваният отбор в „А” група. Това го говоря от 20 кръга. Това беше капакът на цялата абсурдна ситуация в България”, каза Стойчо Стоилов пред Diema Sport.

След напускането на играчите на Литекс, тези на Левски започнаха да празнуват служебната победа, която ще им бъде присъдена.

Какво обаче следва за футболистите на „оранжевите”, според дисциплинарния правилник?

Ето какво гласи целият член 28 ДП:

(1) За напускане на терена от група състезатели или от целия отбор, довело до прекратяване на срещата, на напусналите състезатели се налагат наказания – ССП за 1 (една) година, считано от датата на провинението и глоба в размер на две хиляди и петстотин лева на състезател. Отборът се изважда от групата, а на ФК се налага имуществена санкция в размер на двадесет хиляди лева.

(2) Когато напускането на терена е по нареждане на президента на футболния клуб, на същия се налага глоба в размер на двадесет хиляди лева.

(3) Служебно лице от отбор, което стане причина отделни състезатели или целият отбор да напуснат терена, се наказва с парична глоба в размер на петнадесет хиляди лева.

(4) Треньор, който стане причина отделни състезатели или целият отбор да напусне терена, се наказва с лишаване от треньорски права за срок от 1 (една) година, считано от датата на провинението и с парична глоба в размер на петнадесет хиляди лева.

(5) Когато напускането на терена е по нареждане на служебно лице на клуба - президент или друг ръководител, напусналите терена състезатели не се санкционират.

На практика, това означава, че играчите на Литекс не би трябвало да изтърпят никакви наказания, тъй като напуснаха терена по нареждане на Стойчо Стоилов - служебно лице. Самият Стоилов трябва да бъде глобен 15 000 лева.

Въпросът е какво ще се случи с Литекс - дали Дисциплинарната комисия ще извади отбора от групата или единствено Стойчо Стоилов ще бъде наказан?

Oще: а група  бг футбол  бфс  бьорн йонсен  веселин минев  георги йорданов  данило асприля  дисциплинарен правилник  дисциплинарна комисия  дк  дузпа  изгонване  левски  литекс  люпко петрович  наказание  прекратен мач  рафаел перес  санкция  стойчо стоилов  червен картон 


Още от БГ футбол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео