Объркването в ЦСКА е пълно и това е най-срамното | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Объркването в ЦСКА е пълно и това е най-срамното

Петър Захариев
18.10.2010, 12:40 (обновена 19.10.2010, 09:13)
Димитър Борисов

Снимка: © БГНЕС

Димитър Борисов и останалите ръководители на ЦСКА тотално се объркаха от ситуацията в клуба

„Не знам какво ще правим, срамота е" - това обясни пред журналисти един от собствениците на ЦСКА Иво Иванов след поредната издънка на тима срещу Калиакра. Е, щом един клубен бос не знае какво ще прави с отбора си, значи нещата наистана са на зле. Впрочем, „Титан" явно не знаят какво да правят с ЦСКА, откакто са начело на клуба.

Уж силният човек в клуба - Емил Костадинов, и той не знае какво следва оттук-нататък. Съвсем наскоро бившият нападател обяви, че ако Гьоре Йовановски не запише шест победи до края на есенния полусезон и не вземе точки от Рапид (Виена), значи не му е там мястото. Първият гаф вече е факт, а и не се вижда как ЦСКА ще измъкне нещо от австрийците в четвъртък.

Изобщо хаосът в „червения" клуб е пълен. И проблемите са много и се трупат непрекъснато. Никой обаче не ги решава и това създава впечатлението, че на собствениците ни им пука. Защото не може държавата да ти обещава бази и стадиони за 35 години срещу 2.5 млн. лева и ти да продължаваш да увърташ и да се чудиш как да не платиш. Всеки уважаващ себе си бизнесмен с възможности, а поне на думи „Титан" са такива, би се възползвал от ситуацията. Босовете на ЦСКА обаче не искат или не могат. Защо? Едва ли сумата е толкова сериозна, че те да не може да си я позволят. Още повече, че, като се приспаднат парите, вложени в ремонтите на „Панчарево" и „Българска армия", тези 2.5 млн. лв. ще намалеят наполовина.

Явно обаче господата Борисов и Иванов не мислят в переспектива. За тях ЦСКА е нещо, което ще изоставят при първа възможност. Стига някой да им плати цената, която искат. А дотогава те ще се оправдават с треньори и играчи, и какво ли още не.

Сега, най-вероятно ще го отнесе македонецът Гьоре Йовановски, който така и не успя да убеди някого дали става или дали не става за треньор. Човекът бе доведен на пожар, при направена подготовка и привлечени играчи. Явно се опитва да прави нещо, но остава неразбран. Футболистите също не са виновни - в крайна сметка те играят за пари. А като не побеждават, пари няма.

„Някои от колегите им изобщо не се напрягат - разкри след мача с Калиакра националът Павел Виданов. - Няма да споменавам имена, нека тези, които разбират от футбол, сами си направят изводите".

Изобщо в ЦСКА никой не иска да влезе и в конфронтация с играчите си. Или поне с тази част от тях, която не иска да играе футбол. Може би споменът от конфликта на футболистите с Любослав Пенев все още е пресен и всички знаят, че в крайна сметка го отнася треньорът или някой от него. Само че така нещата ще продължават до безкрайност, а „червените" ще затъват. Докато някой най-после не удари по масата. И наистина да покаже, че му пука за ЦСКА и неговите фенове, които продължават да страдат. Останаха без стадион, а сега са на път и да останат без отбор, който да подкрепят. Защото този отбор не е техният и не иска да бъде техният.

Oще: гьоре йовановски  калиакра  павел виданов  титан  цска 


Още от БГ футбол


Видео