Трансферната рулетка не прощава никому | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Трансферната рулетка не прощава никому

Петър Захариев
01.02.2011, 15:11 (обновена 02.02.2011, 13:44)
Левски, Локомотив (Пловдив)

Снимка: © Sofia Photo Agency

Жоазиньо нямаше желание да напуска Левски, но сумата, която Краснодар предложи бе доста сериозна

Един от най-ниските играчи на ЦСКА - Спас Делев, отказа да отиде в никому-неизвестен руски клуб и бе обявен едва ли не за герой.

Нападателят обяви, че първо иска да вкара поне 2 гола на Левски в дербито от първия кръг на пролетта, после да стане шампион с ЦСКА и след това иска да мисли за чужбина.

Изобщо Спас Делев вече е със статус на легенда сред червените фенове. Нищо, че едва ли ще вкара 2 гола на Левски, а титлата поне още известно време ще е мираж за тима му.

В същото време най-ниският играч на Левски - Жоаозиньо, си тръгна от отбора, в който игра 4 години. И той отиде в руския Краснодар, за който малцина в България са чували.

Тръгна си, дори без сам да разбере как. „Не знам какво са говорили двата клуба, на мен ми казаха само, че ме продават", обясни бразилецът. На който никак не му се заминаваше, но много добре знае, че няма как.

Парите, които ще бъдат взети за него, са такива, които няма как да бъдат оказани. А във футбола, както и в живота, всичко е пари.

Никой не те пита от кой отбор си или дали ти се играе в чужбина. Случаят с Делев е някакво изключение, което могат да обяснят единствено шефовете на ЦСКА. На които явно парите от трансфера на Спас във Волга, може и да не им трябват.

В настоящото време обаче сериозна оферта няма как да бъде отказана. Защо Гара Дембеле остава в Левски? Ами много просто - защото не са го искали настоятелно.

От Вердер давали 1 млн. сега и още 2 млн. през лятото. Та това прави 3 млн. за футболист, който ти е струвал 10 пъти по-малко преди 6 месеца. С тези пари Левски щеше да си осигури бюджета до края на годината, без да регистрира каквито и да е други приходи.

И никой нямаше да пита Георги Иванов-Гонзо, който обяви, че е шефът в Левски и той решава, дали Дембеле трябваше да бъде продаван, или не. Никой нямаше да пита и Ясен Петров.

Просто момчетата, които са неизменно до Дембеле след завръщането на отбора от Гърция, щяха да го натоварят в джипа на Тодор Батков да го заведат където трябва и всичко да приключи.

Впрочем последното може и да стане, защото трансферният прозорец в някои държави - като Русия например, затваря едва в средата на март. Тогава всичко ще зависи от парите, които се дават за Дембеле. Защото едни 3 милиона евро няма как да бъдат отказани, колкото и Тодор Батков и Гонзо да се опитват да ни убедят в противното.

Въпросът обаче е има ли наистина кой да ги даде или всичко е само приказки. Ще почакаме и ще видим, както казват руснаците.

Oще: волга  гара дембеле  жоазиньо  краснодар  левски  спас делев  цска 


Още от БГ футбол


Видео