Мениджърът на Блекпул Йън Холоуей: "Искам да съм приятел с Птицата-бегач, а Уинстън Чърчил да ми е чичо" | sportcafe.bg
Sportcafe logo

"Искам да съм приятел с Птицата-бегач, а Чърчил да ми е чичо"


25.05.2011, 16:09 (обновена 26.05.2011, 14:46)

1 от 3 снимки Назад Напред

йън холоуей, блекпул, шапка

Снимка: © Goal.com

Ще ни липсваш, Йън Холоуей!

С отпадането на Блекпул в събота Висшата лига на Англия се раздели с най-колоритния си мениджър в момента. Ето какво го попитаха доста преди това тъжно събитие колегите от списание "Four Four Two".

- Здраво, Йън. Финансова криза. Престъпност. Тероризъм. Глобално затопляне. Обречени ли сме?

- Здравей, приятелче. Нещата не изглеждат много добре, нали? Ще бъде трудно. Когато едни хора крадат от храната на други, положението наистина изглежда тежко. Гледах по новините как на някакъв му откраднали зелето и той почти плачеше. Колко ниско може да падне човек?

- Добре, де, кой е най-добрият Йън в историята?

- Ъъъ, нямам идея. Не се сещам. Кажи някой.

- Йън Маккаскил?

- Този от прогнозата за времето. Той е класик. Не мога да се сетя за друг. Йън е бедно име. Наистина се срамувам от него. Ех, ако се казвах Исамбард. Ето това е име!

- Кой е най-добрият бийтъл?

- Не мисля, че има най-добър. Всичките са добри, но аз най-много харесвам колорадския (Бел. ред.: Игра на думи - интервюиращият го пита за любимия му член на групата "Бийтълс", а той отговаря буквално за бръмбар заради значението на думата "beatle").

- Ха-ха! Много добре! А какво ще кажеш за Пол Маккартни?

- Всички от "Бийтълс" бяха велики. Ленън беше добър човек, казваше всичко така, както го мисли. Маккартни също е велик. Той трябваше да върши повече работа при втората си жена, но това е грешка, която лесно се допуска, пичът е бил самотен и се е нуждаел от компания. (Бел. ред.: Холоуей има предвид изневярата на певеца, довела до развода му и огромната сума за компенсация на неговата съпруга)

- Ако можеше да избираш, кой би искал да ти бъде чичо?

- Хммм, добър въпрос. Трудно някой би могъл да бие Чърчил, нали така? Добрият стар Уини. Искам да седна в скута му и да ми разказва как е напердашил Хитлер. Той е правил едни от най-добрите надъхващи речи в съблекалнята. Даже Хитлер се е страхувал от пропагандата му. Човек, който е казал, че успехът означава да минаваш от един провал на друг, без да губиш ентусиазма си, е абсолютно прав! Точно в десетката! Доза оптимизъм - това е всичко, от което се нуждаем!

- Така и така като си говорим за министър-председатели, съжаляваш ли за Гордън Браун? (Бел. ред.: Премиерът на Великобритания от 2007 до 2010 г.)

- Дааа, горкият пич. Преди него всеки се оплакваше от Тони Блеър, а после дойде той и всичко се обърка още повече. Но вината не е само негова. Номерът в живота е да уцелиш правилния момент, а неговият тайминг беше пълна трагедия.

- С кой анимационен герой би искал да си приятел?

- Птицата-бегач, защото тя може да ходи до магазина и да се връща за секунди. Ако ти свърши бирата, докато гледаш мач по телевизията, ще слезе и ще ти донесе. Мийп-мийп!

- Кой е най-добрият хомосексуалист за всички времена?

- Оскар Уайлд. "Всички живеем в канавката, но някой от нас умеят да видят звездите". Гениален е. Какъв пич само!

- И накрая, кой е най-добрият метод за ядене на картофи - пържени, печени, на пюре...

- Мисля, че ще гласувам за торбичка чипс. Не трябва да ги ям, но просто не мога да се удържа. Всички вкусове са добри, но безспорният хит са с червен пипер. Чипсът е едно от най-големите открития на човечеството. Трябва да ги опитате и вие.

Oще: блекпул  задай глупав въпрос  интервю  йън холоуей 


Още от БГ футбол


Видео