Зодия Матеус | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Зодия Матеус

Дидро
27.09.2010, 08:21 (обновена 28.09.2010, 08:13)
Лотар

Снимка: © Getty Images

Нека не бързаме да критикуваме Матеус за щяло и не щяло, а да се опитаме да гледаме положително поне отначало, защото няма какво да губим

23 септември окуражи родния футбол, че е възможно да се появи нова зодия в астралния му календар. Тази на надеждата и успеха. На дисциплина и точност.

На 23-то число този месец влязохме под зодиакалния знак на Везни. Но датата може да сложи чувствителен товар и върху позитивната страна на везната във футбола ни.

Матеус идва с идеята да осъществи непостижимото от 6 години - България да се класира на голямо първенство.

Това няма с магическа пръчка да преобърне същността на футбола ни, но ефектът може да е огромен.

Спомнете си Американското лято от 1994 г.

Онези велики мигове ни топлиха до края на миналия век, че и отвъд. Всяваха респект сред футболните ни съперници и ни даваха инерция и сила във важни мигове.

Покрай еуфорията от онова поколение и трите поредни класирания на големи форуми (1994, 1996 и 1998 г.) се появиха и последните фигури, дали някаква надеждица на феновете - Мартин, Стилиян и Бербатов.

Сега, влизайки в зодия Матеус, можем поне да опитаме да помечтаем. Ако германецът успее, неговият личен труимф може да инжектира огромна доза оптимизъм и енергия с позитивен знак.

Затова този зодиакален знак трябва да стане водещ в следващия месец (на първо време до мача в Уелс). И после - ръководен в следващата година до края на квалификациите.

Ключово в случая е зодията да се завърти и да мине под знака на Матеус, а не той да се подчини на това, което звездите отреждат по нашенския си зодиакален футболен календар.

Стартът не бе обещаващ, но не бе и изненадващ.

Зодия Вечното съмнение посрещна Лотар на първата му пресконференция, няколко часа, след като стъпи на българска земя.

И ако приемем, че е подминал с усмивка посрещането с огромен ремонт и миризма на горещ от асфалт на булевард "Брюксел", то кръстосаният огън от медиите сигурно го е ядосал.

Първо го накаляха, че личният му живот бил каша. Все едно в нашата държава християнските ценности са по-стриктно съблюдавани от пътната маркировка по улиците.

После - не бил треньор. Те преди него едни селекционери с богати визитки се изредиха...

Накрая и премиерът от далечен Ню Йорк произнесе присъдата - дошъл е да се ожени, а не да прави отбор.

Сега и за състава отнесе критики. Въпреки че го направи, без да познава в детайли футболистите.

Някакъв играч от един японски отбор се опита да казва на "Златна топка" с 5 световни зад гърба си кой става и кой не за отбора.

Само защото живее в Страната на изгряващото слънце, Коловати няма как да знае откъде всъщност изгрява футболното слънце. Просто защото никога не е знаел.

Сега чакаме критики за апартамента, който е избрал. И за цвета на служебната кола от БФС. Както и за ризите, които подбира на поредната вечеря.

Oще: българия  лотар матеус  национален отбор 


Още от БГ футбол


Видео