Ефектът „Дембеле” става опасен за Левски | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Ефектът „Дембеле” става опасен за Левски

Петър Захариев
13.01.2011, 12:22 (обновена 14.01.2011, 11:30)
Гара

Снимка: © Sofia Photo Agency

Гара Дембеле е задължително да бъде продаден през януари дори за по-малко пари

В крайна сметка Гара Дембеле замина с „Левски" за Гърция, след като прокуратурата отмени заповедта му за пътуване в чужбина. Нападателят отново се превърна в медийна звезда, но не с изявите си на терена, а с появата му в съда заради каране в пияно състояние и използване на фалшива шофьорска книжка. На всичко отгоре съдът така и не излезе с някакво решение за провиненията на французина, а върна делото на прокуратурата.

Всъщност на всички е ясно, че Дембеле ще се отърве с условна присъда и по двете обвинения. Ясно е и на самия съдия, който обаче реши да включи и пробация в наказанието на футболиста. Т.е ще го прати да слуша лекции за вредата от алкохола и ще го накара да прекопава градинки. Което само по себе си звучи безумно, откъдето и да го погледнеш.

Най-вероятно обаче при друг съдия тази част от присъдата ще отпадне. Така че за какъв дявол беше този цирк и цялата тази шумотевица? Тук адвокатът на играча е напълно прав, като твърди, че ако подобно нещо се бе случило с обикновен български гражданин, нещата отдавна щяха да са приключили с условна присъда.

Дембеле обаче е интересен, тъй като е обществена личност. Такава е и Максим Ставийски, който за доста по-сериозно прегрешение също се оттърва с условна присъда. Сега фигуристът е „черен", и с право, на по-голяма част от българите.

Със сигурност и стореното от Дембеле няма как да се хареса на хората у нас. Само че е и голяма глупост именно той да става реклама на българското правосъдие, което има далеч по-сериозни прпоблеми за решаване.

Случилото се обаче трябва да даде ясен знак на ръководството на Левски, че дните на Дембеле на „Герена" изтекоха. Французинът трябва да бъде продаден незабавно, дори за по-малко от исканите 2 или 3 млн. евро. Защото той ще бъде наблюдаван под лупа и всяка негова следваща издънка, а такава най-вероятно ще има, ще бъде жестоко наказана.

Самият Гара също едва ли ще бъде мотивиран да играе така, както бе през есента, още повече че „сините" отпаднаха от Европа и освен мачовете с ЦСКА и Литекс друг дразнител нямат.

На всичко отгоре Левски взе централен нападател, който може да замести Дембеле в тима. Дори да не вкара 27 гола през пролетта Базил де Карвальо ще бъде полезен на „сините".

На които няма да им се наложи да правят глупости по средата на сезона. Като например да променят начина си на игра, само и само за да може Дембеле и Де Карвальо да бъдат заедно на терена. Което ще доведе до нови рокади в състава. И до нови проблеми, които не е ясно дали ще бъдат по силите на Ясен Петров и Гонзо.

Oще: базил де карвальо  гара дембеле  георги иванов  левски  ясен петров 


Още от БГ футбол


Видео