Кой е Васил Лукаев - сензацията в анкетата за Футболист на годината? | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Важното е удоволствието от играта!

Кристиан Бангеев
05.12.2011, 11:52 (обновена 06.12.2011, 18:45)

1 от 2 снимки Назад Напред

Васил Лукаев, Шипка, Футболист на годината

Снимка: © TopMatch.bg

Сензацията в анкетата за Футболист на годината е това високо скромно момче

(Материалът е създаден от TopMatch.bg)

Здравей, Васко, разкажи нещо за себе си?

- На 23 години съм и уча в Национална спортна акдемия "Васил Левски", четвърти курс. И играя в петодивизионния Шипка Драгор.

Ти направи голям бум в анкетата за „Футболист на годината" и завърши на трето място в гласуването в Интернет. Как се случи това?

- Случи се след като някой сложи глас за мен в анкетата и оттам тръгна всичко на шега. Почнаха да гласуват хора, които дори не познавам. Има дори форуми, в които пишат да се гласува за мен.

Някой твой близък ли те е добавил в анкетата?

- Не знам. Не мога да разбера кой ме е добавил. Брат ми ми се обади по телефона, докато бях на лекция и ми каза: "Някой те е сложил във Футболист на годината", а аз изобщо не знаех, че е почнала тази анкета. Влязох на сайта и видях, че съм с два гласа. В началото мислех да не гласувам, ала после си казах "Дай да сложа едно гласче за Гаджев" и гласувах за него.

Чрез вота за теб феновете твърдят, че изразяват недоволството си от състоянието на българския футбол в момента. Какво е твоето виждане по този въпрос?

- Ами да, точно затова хората гласуват за мен. В началото гласуваха за мен, изкараха ме и почнаха да гласуват за Бойко Борисов и след това ме върнаха.

Смяташ ли, че гласуването за Бойко Борисов също е в знак на протест?

- Дали ще е за мен или за Бойко, мисля че е едно и също. Едва ли Бойко Борисов е толкова големият футболист. Вярно че е вкарал 8 гола на Гонзо, но мисля, че тази година не се е пускал в официален мач.

Защо според теб бе изваден от анкетата?

- Извадиха ме заради фалшивите мейли и IP-та. От една страна мисля, че ме махнаха, защото насъбрах много скорост и не искаха да има аматьори в челните места. А след това хората започнаха да говорят по форумите, че искат да ме върнат и сигурно затова ме върнаха. Казаха, че има 100-ина нелегални гласа, но пък ме върнаха пак със същия брой гласове. Това може да стане само в България, да те махнат и после пак да те добавят. Като те махнат един път и край...

Мислиш ли, че можеше да станеш първи, ако не те бяха извадили?

- За първи едва ли. Все пак Бербатов и Бойко Борисов са с доста гласове. Чак толкова много гласове не мисля, че щях да събера.

Феновете гласуват в знак на протест. Какво смяташ, че трябва да се промени във футбола у нас, за да тръгнат нещата нагоре?

- Във футбола у нас доста работи трябва да се променят. Като за начало трябват нови треньори, нови собственици, ново мислене за играта и за всичко. Футболистите трябва да се замислят, че трябва да постигнат някакви успехи, да започнат да разсъждават по друг начин. Промяна на манталитета.

А за теб какво се промени след анкетата?

- За мен нищо не се е променило. Аз съм си същият.

Кое бе най-интересното нещо, което ти се случи?

- Малко шумотевица покрай мен, за пръв път. По-странно е, интересно е. От една страна пък малко ме е срам, защото все пак играя в най-долната дивизия, не върви някак си да съм в тази анкета.

Започнаха да те търсят за интервюта. Свикна ли вече?

- А, не съм свикнал. Аз съм си притеснителен по принцип. Не съм някакъв с голямото самочувствие.

Сега като се запознаеш с Бербатов и Бойко Борисов ще станеш...

- Чух, че Бойко е казал, че от тройката трябва да са в националния отбор, а то всъщност никой от тримата не е. (смее се)

Кой според теб трябва да спечели анкетата?

- Аз съм гласувал за Владимир Гаджев. И Бербатов залужава, защото стана голмайстор на Премиършип, но той миналата година каза, че не иска да участва в тази анкета, затова ще заложа на Владимир Гаджев.

Гаджев ти е любимец, така ли?

- Еми да, аз съм фен на Левски. Все пак той носи Левски на раменете си през този сезон, пък и през миналия.

Ти играеш в най-долната дивизия на футбола у нас. Какви са условията там и какъв е твоят стимул да участваш?

- Мотивацията е, че играеш за удоволствие, играеш с приятели. В Драгор сме все млади момчета, има един-двама по-възрастни и ако можем тази година да се качим в по-горната дивизия ще е добре. Иначе условията са трагични - терен, очертания, съдии, всичко е много зле. То в „А" и „Б" група е трагично, та при нас ли няма да е!?

Кое ти е любимото първенство?

- Гледам английското, защото дават най-много мачове от него по телевизията, но съм фен и на Барселона. След два кръга ще видим какво ще стане в „Ел Класико".

А кой ти е любимият футболист от чужбина?

- Жерар Пике, също и Джон Тери. На мен ми харесват защитници, защото и аз съм защитник. Всеки се кефи на Лео Меси и Кристиано Роналдо, но аз съм по-встрани от това.

В кои отбори си играл?

- Юноша съм на Хебър, а съм играл само в Драгор и в Добровница.

Как се запали по футбола?

- Татко беше шофьор на Хебър (Пазарджик), още в началото на 90-те. Те тогава бяха в „Б" група, май и в „А" група са били със Стефан Грозданов. Брат ми и той беше запален по футбола и пред махалата си играехме на бордюрчетата. След това в трети клас едни приятели ме извикаха на тренировки. Треньорът им бил казал да търсят момчета и да ги извикат в отбора. И така в трети клас ходех пеша до другия край на града, а на тренировките бяхме 3-4 деца и играехме двама срещу двама. Още помня първата си тренировка, беше леко дъждовно.

(Материалът е създаден от TopMatch.bg)

Oще: анкета  васил лукаев  футболист на годината  шипка 


Още от БГ футбол


Видео