Георги Иванов: Левски не е сергия | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Георги Иванов: Левски не е сергия


09.01.2010, 11:03 (обновена 09.01.2010, 11:18)
Георги Иванов

Снимка: © Bgnes

Левски не е сергия, но все пак нормално е да продадем двама-трима играчи за да вземем на тяхно място заместници, каза Иванов

Левски започва подготовка с голяма група футболисти?

Левски има 32-33 футболисти, което прави невъзможно нормалното протичане на тренировките. Остават ни 15 мача, а за тях не са ни нужни 32-ма, а най-много 23-ма играчи. Останалите 10 човека ще отидат да играят на друго място.

Ще разчитате на ли на Христо Йовов и Живко Миланов, които са пред евентуални трансфери?

Разговарях с Христо Йовов преди в медиите да излезе информацията, че е бил в Румъния. Договорът му изтича през юни и той ме попита дали ще разчитаме на него, или да си търси друг отбор. Отговорих му, че ще преговаряме за продължение на договора и след като му потвърдих това, вариантът за Стяуа отпадна.  Йовов ще остане играч на Левски. Мисля, че неговото бъдеще и след прекратяване на кариерата му е свързано с клуба. Имаме факс от Аарау за Живко Миланов. Договорили сме се за цената и остана само Миланов да договори личните си условия. Не знам повече подробности. Ако Аарау изпълни изискванията на Живко Миланов той ще играе в Швейцария, ако не ги изпълни той остава футболист на Левски.

Какви е ситуацията с французина Бошу, който дойде на проби?

Препоръча го Седрик Бардон, който познава добре качествата му. Ще го наблюдавам няколко дни и след това ще преценим дали имаме нужда от него. Знаете, че след контузията на Владо Гаджев Левски има проблем с дефанзивните халфове, а този футболист играе точно на тази позиция. Гледал съм му визитката. Играч, който е бил във Фиорентина, не е някой случаен.

Имате ли още желание да привлечете Иво Иванов от Берое?

Харесвам Иво Иванов като футболист. Още през декември казах на Тодор Батков, че искам този играч. Берое е поставил висока цена на Иванов и това е пречка за трансфера. Чакам да се върне и Юсеф Рабех, за да разбера неговите планове. Ако Рабех иска да остане в Левски и главата му не е пълна само с трансфери, е нормално вече да преценяваме дали Иво Иванов ни трябва. Рабех е много добър футболист, но само ако е добре подготвен и главата му е чиста.

Юсеф Рабех обаждал ли се е? Казвал ли е, че си търси отбор?

Нормално е след проблемите, които имаше в България, да усеща недоверие. Чухме ме се по телефона и той ми каза, че иска да остане в Левски. Ако това е неговото последно решение, е нормално да направи добра подготовка, да си изчисти главата, а не да мисли за трансфери и къде ще ходи. Ако има оферта, която е добра за клуба и удовлетворява футболиста, няма да спираме никой. Левски не е сергия, но все пак нормално е да продадем двама-трима играчи за да вземем на тяхно място заместници.

Какво е бъдещето на Исмаил Иса?

Иса беше преотстъпен за шест месеца и след като договорът му с Локомотив (Мз) свърши, се върна в клуба. Той е футболист на Левски. На позицията, която играе имаме още трима играчи и по време на подготовката ще преценим дали е по-добре той да остане при нас и да си чака реда, или да отиде да играе в друг отбор, да изиграе 15 мача, след което да се върне тук през лятото.

Тодор Батков Ви делегира права да отговаряте за всичко в клуба. Вчера Кирил Ивков, каза, че преместването му от Герена на стадион "Раковски" е подигравка. Информиран ли е собственикът на Левски за случая?

Когато станах спортен директор, хората бяха в заварено положение. Нормално е, след като изчаках да свърши полусезона, да направя промени и да наложа това, което искам. Информирам Тодор Батков за по-важните неща. Все пак той ми е началник, а аз съм само служител в този клуб. Лично мое право е да променя директора на школата. Смених и треньорите, но не съм изгонил никого и не съм оставил никого на улицата собственикът на клуба е информиран за тези неща, но това е мое решение.

След като няма да играете повече футбол, ще пуснете ли фланелката с №9 в обращение?

Аз съм "за" фланелката с №9 да е в игра, защото това е някакъв символ, силата и мощта на Левски. Проблемът е, че с даването на тази фланелка очакванията към всеки един футболист са много големи. Не знам дали, ако я дадем на Гошо Христов, Миро Антонов или Еньо, това няма да натежи, но аз искам фланелката да е в игра.

Одобрявате ли кипърски съдии да свирят дербито с ЦСКА?

Нашето желание е в дербитата да свирят чужди съдии, защото през есента Левски бе ощетен от съдиите. Дали българин или чужденец ще свири, най-важното е да води мачовете по правилата и да свири това, което вижда, а не винаги в полза на другия отбор. Това се случи в доста мачове срещу Левски. Дори български съдия да е, нека да свири това, което вижда. За мен няма значение как се казва, от кое първенство е, но искам съдийството да е обективно.

Oще: георги иванов  левски 


Още от БГ футбол


Видео