Георги Пеев: Искам с Амкар да се класираме в Топ 3 на Русия | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Георги Пеев: Искам с Амкар да се класираме в топ 3 на Русия


10.01.2010, 19:59 (обновена 10.01.2010, 20:27)
Георги Пеев

По принцип да играеш за националния отбор е чест, но по мой адрес бе излята много помия. Изкараха ме по-черен и от дявола и загубих удоволствието от това да съм част от него.

С какви чувства изпратихте 2009 г.?

Труден въпрос ... С надежда,  че следващата година ще бъде по-добра във футболен план. Иначе всичко е наред,  семейството и роднините  ми са добре, а това е най-важното.

Кой е най-хубавият момент?

Може би, връщането в София при родителите ми...

А най-лошият момент?

Недоброто представяне на отбора ми Амкар (Перм).

Кое според вас е най-значимото спортно събитие за 2009 г.?

Световното събитие ли, чудото имате предвид... Това, че забелязаха брат ми като футболист!

Кой е отборът, който Ви впечатли най-много през 2009 г. в Русия?

Може би, Рубин (Казан), който стана шампион за втора поредна година. През миналата година се говореше, че това е станало случайно и е имало подценяване от страна на другите грандове. През тази година обаче, Рубин  доказаха, че титлата им е била заслужена и са я спечелили с майсторство и постоянство.

Играчът, който Ви впечатли в най-много в руското първенство?

Тази година имаше няколко, които впечатлиха, но може би Алехандро Домингес от Рубин. Но не беше само той, Алекс от Спартак (М)  направи също изключителен сезон.

Треньорът, който ви направи най-силно впечатление в Русия през изминалата година?

Трудно е да го определя. Говорят много за Валерий Карпин, който вдигна Спартак (М) и под негово ръководство тимът заигра много по-добре от предишните години. Миодраг Божович направи много силна година с ФК „Москва".

Какво искате да постигнете през 2010 година?

Искам да постигнем по-високо класиране от сезон 2008-2009, когато завършихме 4-и.

Влизане в тройката на Русия?

Да. Много е смело, обаче и за четвъртото място никой не вярваше, че можем да го постигнем.

Националният отбор... Брат Ви каза, че има амбиции да играе в него?

Моето мнение е, че специално брат ми трябваше да играе в него много отдавна. Особено като виждам какви футболисти се викат, но това не е моя работа. Има хора които „дърпат конците"...
Иначе, бих искал националният отбор да се представя по-добре, но това зависи от футболистите и от треньора.

За вас националният отбор затворена страница ли е. Ако има треньор, който да ви повика, бихте ли приели да се върнете?

По принцип да играеш за националния отбор е чест, но по мой адрес бе излята много помия. Изкараха ме по-черен и от дявола и загубих удоволствието от това да съм част от него. Не чувствах подкрепа, нито от журналистите, нито от хората, а това много пречи. Не обвинявам медиите, но мисля, че те могат да помогнат за едно по-добро представяне, ако запазят спокойствие около националният отбор.

След като спряхте да играете за нацоналният отбор, журналистите сякаш Ви позабравиха?

Сега се чувствам много спокоен, а също и семейството ми. Аз не обръщах внимание на писанията по мой адрес, но семейството ми четеше всичките тези глупости, на които не можеш да отговориш и да се защитиш, защото ако го направиш ще излезе някаква нова измислица за теб. Достатъчно ми е, че ме уважават в Русия. Между другото много от успехите, които съм постигнал там не са отразени в България, но това изобщо не ме притеснява.

Кои са трите неща, които бихте искали да се случат в българския спорт през 2010 г.?

Да се спре корупцията ако е възможно. Да се мисли по-мащабно, а не от днес за утре. Това е към ръководителите на отборите. Да мислят как да създават футболисти, да обърнат внимание на детско-юношеската школа. Наистина на мен ми е лесно да говоря, защото не съм достатъчно запознат как се прави това и колко пари са необходими. Но доколото знам, в България има няколко  човека, които имат такива амбиции и се старят да подражават на големите отбори и тяхната организация. Ако направят това,  няма нужда да си пожелаваме трето.

Oще: георги пеев  даниел пеев 


Още от БГ футбол


Видео