НОВЕ Холдинг: ЦСКА отново ще побеждава европейски шампиони | sportcafe.bg
Sportcafe logo

НОВЕ Холдинг: ЦСКА отново ще побеждава европейски шампиони

Sportcafe
03.07.2016, 12:23 (обновена 03.07.2016, 12:26)
васил божков

Чрез изявлението на НОВЕ Холдинг Васил Божков потвърди намерението си да оздрави ЦСКА.

"Категорично заявяваме желанието си да изградим отново по изцяло законен начин финансово стабилен ЦСКА, който да побеждава действащи европейски шампиони". Това е акцентът в съобщение до медиите НОВЕ Холдинг АД - собственост на Васил Божков.

Реакцията вероятно е в отговор на серия интервюта, които Гриша Ганчев даде през последните дни. Бизнесменът от Ловеч призова Божков да оповести лично намеренията си към клуба.

"Уважаеми привърженици и медии, ЦСКА безспорно е най-значимият клуб в българската футболна история - се посочва в обръщението на НОВЕ. - Нормално е всякакви хора и интереси да са привлечени от тази позиция и да се опитват да присвоят успехите и любовта на привържениците. Но не е нормално в този стремеж да се погазват закони, да се ощетява държавата, да се пренебрегват международни правила и изисквания.

Само през последните три месеца любимият на милиони клуб беше изправен два пъти пред закриване и веднъж пред преименуване на ФК "Лупи". Това е само малка част от опитите да бъде заличен ЦСКА в най-тежкия период от създаването му. Тези действия целяха единствено и само избягване на погасяването на задълженията и придобиването на активите на ЦСКА за сметка на кредиторите, най-големият от които е държавата.

Бъдещето на ЦСКА се създава отново сега и за да бъдат стабилни основите му, те трябва да са законни. Именно според законите на Република България дружеството ПФК ЦСКА АД е собственик на клуба с всички пасиви и активи, а единственият начин то да оцелее е да бъде оздравено. Всякакви други експерименти може и да отложат края на ЦСКА, но за съжаление неизбежно ще го прездизвикат.

Предложеният от нас оздравителен план е публичен и в него подробно са описани ангажиментите и задълженията, които поемаме към ПФК ЦСКА АД и кредиторите му. Те са гарантирани от компании с дългосрочни инвестиционни намерения и със стотици милиони годишен оборот. Документите за оздравяването са подадени от дружество, на което НОВЕ АД Холдинг е едноличен собственик. С това свое действие категорично заявяваме желанието си да изградим отново по изцяло законен начин финансово стабилен клуб, който да побеждава действащи европейски шампиони".

Oще: васил божков  гриша ганчев  дружество  оздравяване  цска 


Още от БГ футбол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео