Най-идиотският мач! | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Най-идиотският мач!


03.08.2010, 09:32 (обновена 03.08.2010, 10:27)
Левски - ЦСКА

Снимка: © БГНЕС

ЦСКА - Левски се превърна в най-идиотския мач

- 10-12 фена на Левски нападнали две момчета и едно момиче с фланелки на ЦСКА между метростанциите "Вардар" и "Опълченска". Последвали удари, включително и в корема на момичето, след което се опитали да откраднат фланелката й.

- "Червени" фракции от София и Кюстендил се млатели пред сектор "Г" извън стадиона, като са се заплашвали със смърт.

- Петдесетина левскари нападнали далеч по-малко цесекари след дербито в метрото на спирка "Национален стадион "Васил Левски" в посока "Младост". Взимали им шаловете, горели ги в мотрисата, вадели ножове, а за капак са блъскали и обиждали на "к*рва" младо момиче.

- Два рейса с привърженици на ЦСКА нападнали с боксове, чукове и бутилки петима левскари на бензиностанция край Долни Богров.

И още, и още...

Ето това бе картината на т.нар. "Вечно дерби" между "червени" и "сини" в неделя вечер. Картина, наподобяваща ежедневния бюлетин, който редовно се публикува в сайта на МВР. И всичко изброено по-горе мина през повечето медии сякаш между другото.

Пишман журналисти, къде в лъскави студия, къде на стадиона се надпреварваха да изкарват мача по-качествен от предишните, нищо че през повечето време клетата и с разшити конци топка бе на десетина метра над главите на ритнитопковците и по възможност на 30-40 от двете врати. Всъщност само вижте как стана гола на Дембеле...

Далеч по-страшни и по-важни бяха събитията, случващи се по улиците и подземията (в буквален и преносен смисъл - бел. авт.) на София. И за това почти не се говори. Кои, освен читавите привърженици на двата отбора, си късат нервите заради сериозната издънка на хората на Цветан Цветанов веднага след края на срещата, когато вместо по традиция да задържат 40-50 минути гостуващата агитка на стадиона, го направиха за може би двойно по-малко време, а оттам да стане патакламата в метрото?

Някъде да сте прочели изказване от "нашата полиция, която ни пази" по този случай? Някой да е срещнал и един зададен въпрос от коя да е медия за инцидента? Все едно не е било, така както не са били униформените, там където е трябвало да бъдат.

Дербито, не само че с всяка изминала година изражда най-великата игра, а и прави това с хората, проявили смелост да го гледат на живо. Нормалните такива почти не останаха. Там, на трибуните през пролетта, следващата есен и занапред ще виреят всякакви дегенерати, получовеци-полуамеби и тем подобни алтернативни форми на живот, които ще изливат кофите си с комплекси и ще безчинстват. И това няма да им е проблем, след като няма да има кой да ги спре...

Падението на агитките в секторите "Б" и "Г" се изразява дори в това, което по презумпция владеят най-добре - да подкрепят и украсяват мача със запомнящи се хореографии. По-зле представяне на "сини" и "червени" в тези два компонента не съм си и представял, че ще видя някога. Едните бяха толкова малко, че дори не успяха да си вдигнат цветните картончета, а другите сътвориха чутовна глупост, опъвайки огромното си знаме в сърцето на трибуната наопаки...

"Вечното дерби", "Битката за България" или просто ЦСКА - Левски се превърна в най-идиотския мач, за което вина имат абсолютно всички участници в него. Пукащи топката футболисти, несъстоятелни и безхарактерни треньори, размахващи средни пръсти и само мънкащи пред камери и микрофони спортно-технически директори, байганьовски и мутренски собственици, примитивни и пропаднали във всяко едно отношение ултраси, псевдожурналисти и престъпно неадекватни полицаи дадоха своя принос за извайването на това уродливо лице на най-големия футболен сблъсък у нас. Лице, което има спешна нужда от много сериозна хирургическа намеса, за да бъде поне малко разкрасено. А дано това да стана скоро, ама надали...

Oще: вечно дерби  левски  цска 


Още от БГ футбол


Видео