Сашо Попов: Трябва да се доказваме и в тази Шампионска лига | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Сашо Попов: Трябва да се доказваме и в тази Шампионска лига

bgvolleyball.com
16.11.2010, 16:06 (обновена 16.11.2010, 16:12)
ЦСКА, Александър Попов, Николай Иванов

Снимка: © Getty images

Треньорът на ЦСКА Александър Попов (вляво) е категоричен, че въпреки успехите от преди година, тимът ще трябва да се доказва и в новото издание на Шампионската лига

Готов ли е отбора за първия мач от Шампионската лига?

- Направили сме всичко възможно да се подготвим добре. Но това все пак е спорт и дали след края на мача или след края на Шампионската лига ще имаме отговор на този въпрос. Сега всичко, което кажем ще бъдат само приказки.

Доколко успяхте да разузнаете противника?

- Имаме мачове с играта на германците -официални от първенството и контролни срещи. Осигурихме си необходимите записи. Мога да кажа, че се постарахме да ги опознаем. На мача ще видим доколко сме успели.

По всеобщо мнение фаворитът в групата е Зенит (Казан). Равностойни ли са останалите три тима?

- Да, това е така и аз съм го казвал и преди. ЦСКА, Дженерали Унтерхахинг и Кан са тимове с еднакви възможности и групата е много трудна. И трите отбора сме на едно стъпало в спортно-техническото развитие и в йерархията на европейския волейбол. Никой не може да гадае как ще се развият събитията. Това, че преди години отборът на ЦСКА е имал големи успехи в европейската надпревара нищо не означава. Можем само да се гордеем, но сега в настоящето ще трябва да се доказваме. Поредните ни три участия в Шампионската лига ни помагат да трупаме опит и да имаме някакво самочувствие. Но това далеч не е толкова достатъчно, че да имаме стопроцентова увереност, че ще успеем да бъдем по-добри от останалите отбори. Така че започваме една люта битка в групата, която е по-трудна от миналогодишната.

Предимство или недостатък е гостуването в първия мач?

- Естествено, че за първия мач е по-добре да бъдем вкъщи. Програмата не е най-добрата за нас. Но всичко зависи от играта ни и от резултатите, които ще покажем.

Какво е състоянието на състезателите преди старта?

- Всички са добре. Няма контузени и всички ще участват в двубоите.

Доколко успяха да се сработят чужденците с отбора?

- Сработката е нещо, което е много трудно, не става толкова бързо. Изисква се време. Но за този кратък период от три седмици, смятам, че имаме напредък. Нито плюсове, нито минуси могат сега да се изказват, от разсъжденията за късното идване на чужденците. Такава е ситуацията в България, че по-рано не можаха да се случат нещата. Трудничко е сработването, но в последните мачове се вижда, че вървим добре и в правилна посока. Надяваме се да го покажем и в двубоите от Шампионската лига.

Oще: александър попов  волейбол  дженерали (унтерхахинг)  зенит (казан)  кан  цска  шампионска лига 


Още от БГ футбол


Видео