Бербо, тегли една сочна на Сър-а и си тръгвай! | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Бербо, тегли една сочна на Сър-а и си тръгвай!

Павлин Неновски
16.03.2011, 16:56 (обновена 16.03.2011, 17:38)

1 от 2 снимки Назад Напред

Вижте как Сър Алекс и асистентът му Фелън се забавляват на гърба на Бербатов

Едва ли е вече някаква изненада фактът, че Бербатов бе оставен да търка пейката в пореден важен мач на Манчестър Юнайтед този сезон. Това дори не е и новина. Минути преди реванша с Олимпик (Марсилия) чуждите сайтове поставяха акцент върху отсъствието на капитана Видич, а на места нямаше и дума за българина. И докато при сърбина причината е реална негова контузия, то при Митко напоследък тя е изцяло "треньорска".

Преди две седмици публикувахме коментар на нашия читател Димитър Костов, озаглавен: "Бербатов трябва да напусне Манчестър Юнайтед" - отлично аргументиран, добре структуриран и логически издържан, към който няма какво да се добави.

Дори условно да приемем, че не можем да даваме акъл на легендарна фигура и институция в треньорската професия, каквато безспорно е Алекс Фъргюсън (макар че всички имаме изконното право да изказваме своето мнение), то всеки един от нас обаче може да предяви сериозни претенции към шотландеца за друго.

Това, което уловиха камерите на "Олд Трафорд" по време на мача с френския шампион във вторник вечер отблъсна дори безпристрастните любители на най-великата игра. Невероятно е как жива легенда като Сър Алекс си позволява по толкова явен и ехиден начин да се надсмива над свой футболист, носил отбора му на своя гръб в 3/4 от сезона до момента, само защото нямал настроение от факта, че не играе.

И ако мнозина биха казали, че фенът X или Y е смешно да "съветва" величина като Фъргюсън кого да пуска в игра (макар че всеки има изконното право да изказва мнение), то те нямат никакво основание да заклеймяват същите X и Y, които искат да потърсят сметка на мениджъра от гледна точка на морала за лицемерното му и високомерно държание, подкрепено от неговия асистент Майк Фелън.

Дотук Митко преглъща някак си по своему факта, че вече свири втора цигулка в отбора, но не е необходимо да преглъща и чисто човешката обида от своя треньор.

Измежду многото подкрепящи нашето момче мнения под видеото със скандалната ситуация в YouTube, едно започваше така: "If I were Berbatov, I would simple say to Alex Ferguson "fuck you," and with that "I quit". Berbatov deserves better than that." (в превод: "Ако бях Бербатов, щях просто да кажа на Алекс Фъргюсън: "Майната ти", а заедно с това и: "Тръгвам си". Бербатов заслужава повече от това").

Затова, Митко, тегли една сочна нашенска на Сър-а и си стегни багажа от "Олд Трафорд"! Определено заслужаваш по-добро отношение!

Oще: алекс фъргюсън  димитър бербатов  манчестър юнайтед 


Още от БГ футбол


Видео