Левски и Черноморец вече са шампиони | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Левски и Черноморец вече са шампиони

Петър Захариев
07.10.2010, 15:11 (обновена 08.10.2010, 18:07)
Краси Балъков

Снимка: © Официален сайт на Черноморец

Красимир Балъков и Георги Иванов дадоха добър пример и вече са шампиони по състрадателност

Някак си встрани от цялата шумотевица около мача на националите и поредните истории на ЦСКА, остана едно наистина знаменателно събитие за България.

В събота на ст. „Георги Аспарухов" ще играят Левски и Черноморец. Не мач от първенството, а обикновена контрола. Приходите от нея обаче ще отидат не са разходи на двата клуба, а за деца без родители и за тежко болно момче. Подобни неща у нас рядко се случват и затова двата клуба заслужават адмирации.

Освен, че са в челото на класирането Левски и Черноморец веча са шампиони и по още един показател - състрадателност.

Защото да зарадваш деца и да спасиш човешки живот е далеч по-голяма победа от тази, която можеш да постигнеш на терена. За „белите" държави в Европа подобни двубои са част от ежедневието и никой не им обръща специално внимание, защото там хората са свикнали да помагат.

В България обаче футболните хора са готови да извадят пари за знайни и незнайни „звезди", но не и да помогнат истински на тези, които имат нужда от това.

А самият факт, че на терена ще бъдат Красимир Балъков и Георги Иванов-Гонзо е напълно достатъчен да убеди колкото се може повече хора да отидат на стадиона.

Двамата са достатъчно големи, без да ги сравняваме, за да знаят каква е цената на успеха. И са готови да го покажат, когато трябва. За Балъков това не е новост - в Германия той е участвал в десетки подобни мероприятия. Сигурно и Гонзо го е правил и ще го прави и занапред.

Добре ще бъде обаче и президентите на двата клуба да се замислят дали да не помогнат на нуждаещите се в случая, като се включат в мероприятието с размера на една от премиите, които плащат на отборите си при победа.

Защото Левски и Черноморец пак ще бият някой средняк, заради което футболистите ще вземат по 1000 лв. На самите тях тези пари едва ли много ще им повишат или намалят стандарта на живот. За децата от Бургас и за фена на „сините", който се нуждае от спешна бърбечна трансплантация обаче те са жизнено важни.

Така че нека всеки, който наистина обича футбола и е готов да извади 3 лева да бъде на стадиона в събота. Шоуто ще си заслужава, не само заради участието на Гонзо и Балъков. Каузата също...

Oще: георги иванов  красимир балъков  левски  черноморец 


Още от БГ футбол


Видео