Павел Колев отговори на екипа на Любо Пенев: По-публичен от този избор не е имало! | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Павел Колев отговори на екипа на Любо Пенев: По-публичен от този избор не е имало!

Sportcafe
17.02.2018, 14:05 (обновена 17.02.2018, 14:14)
5

Павел Колев с мощна подкрепа за Боби Михайлов

Заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев заяви, че съответните органи ще проверят записите, в които се говори за инструктаж на вота за президент на централата.

Ден след Конгреса, на който Борислав Михайлов спечели правото за четвърти път да управлява българския футбол, той нарече историята "нечистоплътна", а обвиненията, че делегатите "са се продали" - "странни”.

“Важно е тези съмнения да се изчистят. За мен е странно да обвиниш 550 човека, голямата част от които се опитват да правят футбол с много ограничени средства и човешки ресурси, че са се продали. Ние това чухме. За мен това е фарсът. До голяма степен го разбирам, защото, когато нямаш аргументи, когато нямаш конкретни идеи, които да предложиш на тези хора, единственото, което ти остава, е да ги дискредитираш. Това са хора, излъчени от клубовете по места в цяла България. Да се изправиш на трибуната и да им кажеш, че не са футболни хора, е меко казано странно, защото това е футболното семейство на България", каза Колев в студиото на "Тази събота" и добави във връзка с телефонните записи, предоставени от щаба на Любослав Пенев:

"Нека да изчакаме. Надявам се, че органите, които трябва да си свършат работата, ще я свършат, за да видим какви са тези записи. До този момент не съм чул конкретни имена на хора, които говорят. Нека да разберем кои са. Малко е нечистоплътна тази история и е съмнително кой е произнесъл тези думи в записите. Важно е да се знае, защото можем да се запишем с вас и да си кажем всякакви неща. Въпросът е дали наистина са казани. Това е някакъв преразказ. Много е грозна картината."

Колев заяви още, че не знае за инструктаж за изнасяне на бюлетини. Той заяви, че на делегатите не е казано изрично какво да правят с тях след вота. "По устав вотът задължително е таен. Делегатите не са задължени да извадят тези бюлетини от урната. Имаше кошчета и те бяха препълнени със смачкани и скъсани бюлетини, които не са използвани. Пуска се една - другите се хвърлят. Има делегати, които ги изнасят, но това не е тяхно задължение, въпрос на избор е. Никой не ги е инструктирал какво да правят, както беше внушавано през цялото време."

По време на Конгреса представители на акредитираните медии бяха настанени в отделна стая, в която можеха да следят случващото се на трибуната на екран. Според бившия журналист именно Осмият конгрес на Българския футболен съюз, който се проведе вчера, е най-добре организираният в последните години.

"Вотът е таен. Идеята на този екран е да дадем публичност на нещо, тъй като за медиите в тази зала няма място в буквален смисъл. В последните 25 години съм присъствал като журналист и от другата страна като част от администрацията на Българския футболен съюз на всички конгреси. По-публичен от този не е имало! Дадохме възможност на медиите да си свършат работата цивилизовано, да се разделят на екипи. Тези, които желаят да следят дискусията в залата, да седнат пред един екран с кафе и вода, в уютна обстановка, с интернет. Тези, които искаха да взимат интервюта, стояха отпред и взимаха интервюта", обяви Колев.

Той заяви, че щабовете на Любослав Пенев и Ивайло Дражев са били уведомени, че ще бъдат допуснати в 12:30 ч., а не за началото на Конгреса, когато двамата искаха да влязат в залата, но бяха отпратени.

"Това също беше решено от делегатите. Те гласуваха единодушно това да е съставът на комисиите. Вървим по една пътека на внушение, че хората вътре в залата са някакви зомбита, на които им е казано какво да правят. Недейте да ги подценявате толкова, това са 550 човека, не е сериозно. Резултатът също е показателен за това, което се случва, когато водиш негативна кампания и обвиняваш хората, че са лесноманипулируеми и не знаят за какво са там.”

Oще: боби михайлов  борислав михайлов  бфс  български футболен съюз  избори  избори за президент  павел колев  президент 


Още от БГ футбол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео