Футболните хора масово изпушиха | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Футболните хора масово изпушиха

Петър Захариев
07.02.2011, 14:38 (обновена 08.02.2011, 17:08)
Борислав Михайлов

Снимка: © BGNES

Борислав Михайлов стана поредният, но вероятно не последният футболен началник, който си изпусна нервите

Никак не е лесно да се занимаваш с футбол в България, се вижда в последно време. Шефовете на клубове, бивши треньори и какви ле не още субекти започнаха да изпускат нервите си и да взимат странни решения. От които най-често страдат медиите, които са обвинявани за всички проблеми.

Незнайно защо президентът на Литекс Трифон Попов „изпуши" миналата седмица и почти откровено напсува колегите от спортен вестник.

Епитети от рода на „насрани задници", „онанисти" и „помияри", излизащи от устата на шефа на шампиона на България, звучат безумно. При това без да има значение срещу когото са насочени.

И тук не става дума само за възпитание, а за принципи. Ясно е, че в България всеки може да псува всеки, без да носи последствия от това. Господин Попов не могат и да го осъдят, защото така и не става ясно от думите му, срещу кого точно изригна. Само че ако не са журналистите, за повече от половината играчи на Литекс никой няма да е чувал. Както впрочем и за самия Попов, който досега минаваше за възпитан човек.

„Накъсо" дадоха и в Левски, където някой реши, че е крайно време да закрие достъпа на медиите до тренировките на тима. При това не за една, две седмици или месец, а до края на сезона, демек до лятото.

Причината - журналистите не спазвали реда и гонели собственика на клуба Тодор Батков с цел да им каже нещо ново. Ами, това им е работата на журналистите, да гонят клубните президенти, които ако искат им казват, а ако не искат, не им казват нищо. Господин Батков до момента поне, не е показал, че му е неприятно да си общува с журналистите, даже напротив.

И ако в Левски искат да ограничат нечий достъп до стадиона, не това е начинът. Далеч по-лесно е да се измисли някакъв пропусквателен режим пред съблекалнята на тима и с това нещата за се решат.

Не издържаха жиците и на Стойчо Младенов, който ни в клин, ни в ръкав онзи ден надълго и нашироко започна да обяснява колко мрази Левски. „Ненавиждам този отбор с цялата си душа. На „Герена" ги е страх от мен и е напълно нормално да е така, защото 2 пъти съм бил начело на ЦСКА и двата пъти съм ставал шампион", изригна легендата на „червените" в интервю за родна телевизия.

Впрочем Младенов за втори път изригва срещу Левски, може би с цел да се хареса повече на „червените" фенове, които обаче и без това го боготворят. Нищо, че така и не обясни защо избяга от „Българска армия", когато отборът му остана без лиценз и бе заплашен от изваждане от „А" група.

В недоразуменията, изречени от футболни хора се включи и президентът на БФС Борислав Михайлов, който обяви, че дори УЕФА да приеме догодина нова разпоредба за лицензиране на стадионите, България няма да пострада от това.

Нищо, че в нея пише, че всеки стадион, който ще бъде домакин на мачове под егидата на УЕФА и ФИФА, трябва да бъде покрит поне на 80 процента. У нас такъв няма, но има планове за негов строеж.

Дано стане, но УЕФА със сигурност няма да ни чака. И най-вероятно ще ни прати да играем в Белград или Букурещ. Колкото и да не му се иска на Боби Михайлов. И колкото и добър приятел да му е Мишел Платини.

Oще: борислав михайлов  левски  литекс  стойчо младенов  трифон попов  цска 


Още от БГ футбол


Видео