Бразилецът Роналдиньо с емоционално завръщате на "Ноу Камп" | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Роналдиньо: Това не е сбогуване

Кристина Куберо , El Mundo Deportivo
26.08.2010, 08:13 (обновена 27.08.2010, 12:14)
Роналдиньо, Карлес Пуйол

Снимка: © getty images

След две години пауза Роналдиньо отново се завърна на стадион "Ноу Камп" където остави куп приятели като Карлес Пуйол

Готвихте ли се специално за завръщането си на "Ноу Камп"?

- Уф, дори не смеех да си помисля... Получих над 300 съобщения от приятели в Барселона, които искаха да им потвърдя, че наистина ще дойда за "Гампер". Но искам да кажа, че това въобще не е сбогуване или нещо подобно, а само едно "до скоро". И едно "благодаря за всичко" към всички онези, които ми позволиха да изпитам радост, да изживея уникални мигове, които ме направиха щастлив. Защото аз наистина съм щастливец за това, че изживях толкова незабравими моменти в Барселона.

За вас казват, че сте променили историята на Барса.

- Никога не съм се смятал за такъв. Аз винаги съм считал, че имах щастието да стана част от онзи наистина чудесен отбор. Водени от Рийкард, ние успяхме да забавляваме и да побеждаваме. Жалко че тази вечер с нас не можеше да бъде и мистер (Рийкард), защото с него бяхме заедно от неговото идване тук. Той е невероятен тип. Наистина смятам, че сегашните успехи на отбора се дължат донякъде и на духа на онзи тим. Много от най-младите тогава са днешните герои.

Кого искахте да видите непременно при завръщането си на "Ноу Камп"?

- Искаше ми се да бъдат всички! Много приятели ми казаха, че не биха изпуснали това за нищо на света. Не зная, може би ми се искаше да бъдат някои от съотборниците, с които споделих тези години, но които вече не са тук. И не само те - толкова много други хора, включително и тези, които виждах щастливи по трибуните и които ме спираха по улиците. Разбира се, че ще видя и моите приятели в съблекалнята - Лео (Меси), Шави, Виктор, Пуи (Пуйол). А също и моя президент, защото Сандро (Росел) винаги е бил моят президент.

Тогава като вицепрезидент Росел успя да ви привлече в Барселона.

- Аз винаги съм считал Сандро за моя президент, той е футболен човек, верен, честен. Познавам го добре от доста време. Когато напуснах клуба и отидох в Милан, той и хората му направиха всичко възможно, за да ме уверят в своята привързаност.

Гуардиола пръв ви аплодира.

- Винаги, когато съм срещал Пеп, той ми изглеждаше чудесен. Искам да го поздравя за работата, която върши в Барса. Невероятен е. Истинско удоволствие е да се гледа тази Барса. Имам случаи, когато ставам на крак и започвам да викам, сякаш все още съм на скамейката.

Какво ще кажете за вашия наследник с №10 Лео Меси?

- За мен той не е просто един футболист, защото за мен той е приятел. Едно дете, каквото винаги ще бъде за мен, като мой по-малък брат, защото го гледах как расте. Когато беше при нас, Лео си беше дете. Това, че той е най-големият футболист в света, само ме изпълва с гордост. Но аз винаги ще помня моментите, които изживяхме заедно извън терена. Той ми е приятел. Няма друг футболист в света, който да играе като Лео. Винаги прави различни неща, няма никакъв спор, че като индивидуалност е най-добрият в света.

Oще: барселона  лео меси  роналдиньо 


Още от БГ футбол


Видео