Изборът на Михайлов ще стопли малцина | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Изборът на Михайлов ще стопли малцина

Петър Захариев
23.03.2011, 13:47 (обновена 25.03.2011, 08:43)
Борислав Михайлов

Снимка: © BGNES

Изборът на Боби Михайлов за член на Изпълкома на УЕФА няма да реши проблемите на българския футбол

Пробивът на Борислав Михайлов в Изпълкома на УЕФА е невероятно постижение. Това обяви един от неговите заместници Атанас Фурнаджиев, минути след като бившият вратар успя да влезе в управата на европейския футбол.

И сигурно е прав, но за себе си.

Да, никак не е лошо, българин да бъде фактор в някаква голяма международна организация, каквато е УЕФА, но в същото време това няма с магическа пръчица да реши проблемите на футбола в България.

Михайлов вече показа, че няма сили да овладее положението на родна земя и напълно нормално се насочи към по-висока цел - влизане в Изпълкома на УЕФА.

Рекордьорът по участия в националния отбор е подложен, при това в повечето случаи напълно заслужено, на критики и новата му титла няма да сложи край на това. Може би ще увеличи броя на тези, които му се подмазват непрекъснато и които се опитват да ни заблуждават, че се прави нещо реално.

Само че има и други, като кметът Цонко Цонев, на които „невероятното постижение на Борислав Михайлов", няма да им направи никакво впечатление. Защото, за разлика от него, те са съвсем близо до това, което наистина се случва с българския футбол. Само те си знаят как се плащат заплати на футболисти, как се осигуряват пари за лагери, медикаменти и тям неща, без които играта е загубена. И за които забавянето на 200 000 лв. от ТВ правата наистина са сериозен проблем.

Докато Боби Михайлов гледа по телевизията и слуша какво му говорят хората около него. И предпочита да нарича „палячо" човек, който все пак е направил нещо положително в тази държава. За разлика от някои от колегите му в Изпълкома, на които това статукво им изнася.

Впрочем именно този Изпълком съвсем скоро ще се окаже големият проблем за президента на БФС. Някои от хората в него, като Николай Гигов например, показаха, че поведението на Михайлов не им харесва. Други, като Наско Сираков, обявиха подкрепата си за малките клубове.

А това показва, че има сериозно разцепление в управата на българския футбол. Която няма да се сплоти, само защото неговият най-голям управник е станал фактор в УЕФА.

Изборът на Михайлов няма да оправи и националния отбор на България, който с всяка изминала година затъва все повече и повече.

Няма да оправи стадионите и детско-юношеските школи на клубовете, няма да спре уговорените мачове и измислените съдии, които ги е страх да свирят това, което виждат. Няма да спре и тотомафията.

Е, може да затвори очите на хората около Мишел Платини, но и това ще бъде временно. И Борислав Михайлов е напълно наясно с това.

Oще: борислав михайлов  мишел платини  наско сираков  николай гигов  уефа  цонко цонев 


Още от БГ футбол


Видео