"Синя България" успокои левскарите: И без собственик клубът ще функционира | sportcafe.bg
Sportcafe logo

"Синя България" успокои левскарите: И без собственик клубът ще функционира

Sportcafe
23.02.2017, 07:41 (обновена 23.02.2017, 14:08)
сектор а, герена

Интересно е, че от "Синя България" виждат "големия въпрос" в Сектор "А".

Тръст "Синя България" обясни в четири точки каква е финансовата ситуация в Левски след напускането на собственика Спас Русев. От организацията разясняват, че клубът не зависи финансово от Спас Русев.

Ето и точките:

1. Клубът в момента не зависи финансово от Спас Русев. Моделът, при който финансовият директор звъни на собственика да осигури пари за всяко плащане през месеца вече го няма. Отдавна няма и собственик, който да е навит да го прави. Съответно и Спас Русев до момента не е дал нито една стотинка в Левски.

2. Финансите на клуба са в най-голяма степен зависими от договора с "Виваком" - този договор е валиден и не може да бъде "скъсан" просто така. Нещо повече, в последния си вариант той е съвсем изгоден за компанията (в ситуация на агресивно търсене на пазарен дял) и едва ли ще бъде поставен под въпрос;

3. Намаляването на задълженията на клуба с над 6 млн. лв. от тази година не се дължи да някакви нови пари и направени плащания. Това е резултат от подписването на договора с "Виваком" и (техническото) изчистване на старите задължения към компанията. Знаете, че клубът се финансираше с текущи заеми от "Виваком" в очакване на вноските по капитала ("Виваком" щеше да става акционер). Това започна още по времето на Тонев и беше една от причините за напрежението с Тръста (ние бяхме категорично против подобна практика). Именно тези задължения са изчистени с новия договор.

4. В тази ситуация, дори и без ясен собственик, клубът няма проблем да функционира. Непосредствена заплаха за лиценза на практика няма (поне тази година). Големият въпрос остава Сектор "А", но това е друга тема.

Oще: левски  синя българия  спас русев  тръст синя българия 


Още от БГ футбол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео