Мирослав Манолов: На този етап не е възможен мой трансфер в Левски | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Мирослав Манолов: На този етап не е възможен мой трансфер в Левски

Стоян Георгиев
05.01.2010, 18:33 (обновена 05.01.2010, 20:47)
Мирослав Манолов

Не смятам, че на този етап е възможен мой трансфер в Левски, заяви Манолов

Изпратихте успешна година, какво си пожелахте за 2010?

Да, наистина беше успешна година за Черно море. Въпреки известните колебания през есента, годината наистина беше добра за нас. За 2010 г. си пожелах да спечелим Купата на България и ако може да повторим класирането от миналото първенство - да завършим трети. Аз мисля, че турнирът за Купата на България ни е приоритет, но в първенството също имаме добри шансове и ако направим поредица от силни мачове и вземем достатъчно точки, мисля  че третото място е постижима цел.

Вие изоставате на 6 точки от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Имате ли нужда от нови играчи, за да подсилите отбора и да успеете да изпълните целите си?

Аз не съм треньор или президент на Черно море. Шефовете ще преценят дали отборът има нужда от нови футболисти и какви средства ще бъдат отпуснати за това. В крайна сметка, за да бъдат взети класни играчи, трябва да има и необходимите за това финанси.

От много места се появяват информации, че има възможност да се направи размяна межу теб и Георги Христов?

Аз имам договор с Черно море и смятам да си го изпълня. Ако има оферта от някой отбор, ще седнем с ръководството да я обсъдим и ако е добра за двете страни, няма да има никакъв проблем.

Имаш ли притесненения, че си играл в ЦСКА, ако се стигне до евентуален трансфер в Левски?

Аз съм професионалист и такива неща не ме притесняват. Но според мен такъв трансфер не би могъл да се осъществи.

Гледаш ли към националния отбор? През изминалата година се представи добре. Има ли шанс да попаднеш в селекцията на Станирир Стоилов?

Това изцяло зависи от мен. Естествено, искам да играя за националния отбор, но, както казах това зависи от моето представяне и от господин Станимир Стоилов. Ако той прецени, че мога да му свърша работа и ме покани, ще съм много радостен.

Ако играеш в някой от софийските грандове или в Литекс, няма ли да ти е по-лесно да намериш място в националния отбор?

Станимир Стоилов гледа достатъчно мачове от първенството, запознат е с качествата на повечето футболисти в „А" група. В Черно море има няколко футболисти, които заслужават да играят в националния отбор.  Наскоро Иво Иванов от Берое получи повиквателна за селекцията на Стоилов. Защо той да не повика и играч от отбор, който през миналия сезон е завършил трети? Дори да не съм аз, може да е някой друг от футболистите на Черно море, които също показват голямо израстване.

Какви са твоите впечатления от есенния дял на шампионата?

Разликата между големите и малките отбори вече не е толкова голяма. Получиха се доста интересни мачове, в които някои от така наречените грандове записаха неприятни загуби и като домакини и като гости.

Защо се намали дистанцията между отборите? Заради падналото ниво на водещите отбори или заради израстването на по-малките?

Не смятам, че нивото на грандовете е паднало. По-скоро другите отбори израстват и всеки търси своето място под слънцето. Не може да се омаловажава труда на тези отбори, защото са били примерно Левски или ЦСКА като домакин или като гост. В крайна сметка те са направили всичко по силите си, за да победят.

Кой е играчът, който те впечатли най-много през есента?

Има доста футболисти, които стават все по-добри. От нашия отбор бих похвалил Георги Илиев и Даниел Георгиев, които играят добре и повишават нивото си с всеки изминал мач и всяка треноровка.

Кой е отборът на есенния полусезон?

Литекс показаха доста постоянна игра при Ангел Червенков, който за мен е един много добър специалист. Берое също заслужават големи похвали, имаха доста успешни мачове, особено като се има предвид тежкото им финансово състояние.  Другият отбор, който получава моите адмирации, е Черноморец.

Кои са трите неща, които би искал да се случат  българския футбол през 2010 година?

На първо място искам да се оправят базите и терените, защото има няколко стадиона, които не са годни за футбол на ниво Европа. За мен това е най-големият проблем в нашия футбол. Другото нещо е съдийството - мисля че е крайно време да оставим на мира реферите и след всеки мач да ги обвиняваме за щяло и нещяло. Третото нещо, което искам да се случи е българският футбол, като цяло да вдигне нивото си, за да може отново да участва на големи форуми като европейско или световно първенство. Не искам отбори като Кипър да ни правят  за смях.

Oще: мирослав манолев  черно море 


Още от БГ футбол


Видео