Аман от сърдитковци | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Аман от сърдитковци

Петър Захариев
25.01.2011, 08:11 (обновена 26.01.2011, 09:22)
Георги Петков, Левски

Снимка: © Интернет

Атаката на Георги Петков към Тодор Батков е и атака срещу директорите, треньора и играчите на Левски

„Тодор Батков реди състава на Левски, едва ли не през сълзи изплака вече бившият вратар на тима Георги Петков пред родна телевизия. Нищо, че през последните 10 години именно Левски му плащаше заплатата. При това тя съвсем не бе лоша - над 14 000 евро на месец. Това за българските стандарти си е доста много, откъдето и да го погледнеш.

Петков обаче започна атаката си, след като си взе обезщетението от „Герена", което също никак не е малко. Освен това си намери и нов клуб в чужбина, и вече е готов за подвизи. Макар и не на вратата, а пред медиите. Което най-малкото не му прави чест.

Ако искаше наистина да бъде голям мъж, Петков можеше да си отвори устата още през декември, когато всички разбраха, че дните му в Левски са преброени. Тогава обаче бившият национал реши да си затрае, да си вземе парите и тогава да атакува.

Той не е нито първият, нито последният, който го прави. За себе си сигурно той е прав - избра сигурността, взе си парите и си върза гащите с договор в чужбина.

Само че имаше и други, които си тръгнаха по същия начин от Левски, но така и не казаха лоша дума по адрес на клуба и неговия собственик, който им плащаше заплати дълги години. В това число влизат дори чужденци като Седрик Бардон и Лусио Вагнер, които също може и да бъдат обидени от отношението към тях, но си затраяха. И няма да кажат лоша дума за клуба, в който „са яли бял хляб".

Да, със сигурност Батков не е идеалният президент и собственик на Левски. Не и никога няма да бъде.

По ред причини и заради многото гафове, които допусна. Дори и заради тази измислена история с промянана на рождената дата на клуба. Ако ще адвокатът 3 пъти да вкара Левски в Шампионската лига, феновете пак няма да го обикнат.

Само че към момента той е единственият и атаката срещу него, е и атака срещу директорите, треньора и играчите. С които Гошо Петков доскоро делеше една съблекалня. И които доскоро са му помагали, както и той на тях.

А ако Петков има нещо срещу Левски, тогава нещата май наистина са опирали само до едни 14 000 евро. Или срещу колкото си се разписвал на месец. Ако е така, наистина жалко, защото клуб като Левски е нещо повече от някакви си пари. Колкото и да са те.

Абе изобщо, аман от сърдитковци, които се опитват да се впишат неумело в пейзажа. Но не успяват, а само го развалят допълнително.

Oще: георги петков  левски  лусио вагнер  седрик бардон  тодор батков 


Още от БГ футбол


Видео